21 iun. 2009

Vremea ce va să vină

Lumea este, lent, roasă de dezastre.
Este doar începutul Vremii dezastrelor!
Dacă nu vă înspăimântă îndeajuns dezastrele prezente, cu siguanţă cele viitoare, de le veţi trăi, vă vor îngrozi.
În Vremea dezastrelor vor fi epoci mai mari , mai mici, unele dintre ele vor fi disjunctive : epoca ploilor diluviene urmată de epoca evaporării apelor râurilor, mărilor şi oceanelor, epoca cutremurelor devastatoare, a erupţiilor vulcanice în acelaşi timp cu epoca migrării oamenilor în căutarea unor adăposturi naturale.
În categoria dezastrelor intră şi "binefacerile" războaielor. Sunt şi vor mai fi războaie (ele sunt de mai multe feluri, le enumăr) : virusologice, bacteorologice, chimice, (după acestea războiul nuclear vine doar să facă curăţenie!) , financiare, economice, şi nu în ultimul rând decadenţa civilizaţiilor. Şirul războaieleor se va încheia cu războiul Lumilor (dacă va mai rămâne lume pe Pământ şi dornică de înfruntare cu lumea din afara Pământului!).
Măcar de dragul lor, al celor care vin de la depărtări uriaşe, să salvăm o cât de mică parte a lumii noastre. Să faci atâta drum şi să găseşti pustiul. Un minim respect pentru lumea extratereştrilor!
Până la războiul Lumilor, trebuie să enunţăm condiţia necesară şi suficientă pentru ca lumea să nu dispară. Oricâte dezastre ar fi, şi oricât de devastatoare, sunt şanse ca viaţa să nu dispară.
Nu trebuie să dispară atmosfera Pămâtului. Dacă da, atunci se va scrie END pe pelicula filmului de lung metraj Viaţa pe Pământ! Nu? Ce-i trebuie omului ca să trăiască? Mai întâi aer, apoi apă, şi mai apoi ceva mezelic de îngurgitat: o frunză, o poamă acră, o scoarţă de copac mustind de sevă, o rădăcină , un peşte prăjit pe piatra încinsă de soare, o pasăre , un animal erbivor ... Va căuta un adăpost pentru a avea de unde să plece şi să se-ntoarcă. Ceva în genul unei grote preistorice, pe care o va redescoperi sau o va săpa în muntele vulcanic (vulcanul să fie din cel stins). Imaginile de mai jos vin să confirme că o mică parte a lumii de astăzi este pregătită pentru vremea ce va urma vremii dezastrelor. Unele case au trase cabluri de electricitate sau de internet, aşa cel puţin pare. Se vede că sunt improvizaţii. Trebuie ca lumea civilizată, înainte de a cădea pradă unor dezastre, să se trezească şi să facă un transfer de tehnologie şi know-how spre lumea viitoare a oraşelor din împărăţia grotelor (tehnologie de uz casnic, nu războinic: tunuri, bombe şi mitraliere).Sunt cele mai rezistente locuinţe. Ele au deja o vârstă de şapte veacuri.Ele oferă singura şansă să ne mai găsească extratereştii în viaţă! Umilitoare şansă!
vederepanoranicaoras

vedere+oras+caverne

casa4

casa5

casa6

casa7

casa8

casa9

casa11

casa12-piata

interiorcasa-traditie

casa1

5 comentarii:

  1. nu`i un articol propice pentru citire inainte de culcare :)) de asta m`am convins eu. :D dar, trebuie sa recunoastem, ne cam da de gandit ceea ce ai scris tu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, cui nu-i va fi greu sa locuiasca intr-un 'apartament' la grota, fara thermopane, jacuzi, mp4,internet, messenger, n canale tivi ... Sigur oamenii nu vor face mofturi, nu vor avea de ales !

    RăspundețiȘtergere
  3. n-am nicio grijă :)
    iar "ei" sunt demult printre noi
    http://www.youtube.com/watch?v=uAaRynip5Oc
    dacă-l urmăreşti, am şi site-ul la mine pe blog, dacă-i citeşti cărţile o să ai şi dovezi ;)
    HARP există deja, el a văzut-o ...
    fenomenele descrise de tine sunt blînzi copilaşi iar teoria resetării timpului îi p-aci, p-aproape ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cella,
    Sunt printre noi, chiar si pe NET ...

    RăspundețiȘtergere
  5. da, ştiu
    demult ... de cînd netul a încetat să mai fie (doar)o sursă de informare şi relaxare :( şi probabil mult înnainte
    totul depinde de "ochiul" care priveşte nu totdeauna de "cel văzut" ;) ... iar teoriile conspiraţiilor sunt însăşi CONSPIRAŢIA :)
    depinde de gradul şi puterea noastră de a evolua ... greu tare :)

    RăspundețiȘtergere