13 iun. 2009

Măria sa, porcul!

Aşa îl vom apela sau gratula cât de curând. Sigur pana-n doua mii doispe. Va trebui să ne dăm bine pe lângă porc. Acum cu pesta şi gripa porcină e greu de crezut că va veni vremea când omul şi porcul vor lega relaţii de prietenie, omul îi va da recunoştinţa sa. Nu ştiu dacă va fi biunivocă relaţia, cum este aceea dintre om şi câine. Câinele este şi va rămâne credincios omului.
Chinezii nu se dau în vânt după carnea de porc, dar îl modifică genetic pentru a ne fi de real folos, nu numai pentru a-i umple cu carne maţele şi băşica.

Primii porci clonati din celule modificate genetic au fost creati in 2001, dar este pentru prima data cand se reuseste realizarea unor celule ce ar putea reprezenta „seminte” ale unor viitoare organe umane, de care vor putea beneficia bolnavii aflati in nevoie disperata pentru un transplant ... Rasele de porci folosite au organe de dimensiuni apropiate organelor umane. Acum vom putea folosi celule stem embrionice sau pentru a modifica genele legate de imunitate la porcii respectivi, pentru a face organele animalelor compatibile cu sistemul imunitar uman. In acest fel, nu vor mai exista absolut deloc reactii de respingere a transplantului. (Revista Magazin)

Interesant este că ei, chinezii, se dau în vânt după carnea de câine. Câinele fiindu-ne cel mai bun prieten.

La noi porcul este într-o situaţie jenantă. Este infestat cu pestă, care e ca ciuma, sau are gripă care se transferă la om. Porcul este virusat. Ce mai încoace încolo, deocamdată are statut de animal indezirabil.

Cercetătorii chinezi vor să reabiliteze porcul. Recunoscuţi prin tenacitatea lor, cinezii sunt aproape de o mare realizare a medicinei, clonarea de organe umane pe porc. Aşadar nu va fi departe vremea când ne vom schimba radical opinia , nu despre toţi porcii, ci despre aceia cu gene modificate. Va trebui să iubim porcul, el ne va lungi viaţa, dacă ni se va întâmpla ca inima să ne lase, ficatul să ni se îngraşe, plămânul sa ne devină ca un şvaiţer, rinchiul să ni se înfunde.

Porcul va fi cel mai iubit dintre animale.
Va fi la mare preţ tot timpul, nu numai de Crăciun!
Va fi monedă de schimb!
Va fi regele animalelor!
Leul, ca moneda, va fi înlociut cu Porcul!
Va fi tranzacţionat la Bursa ca şi aurul!
Viaţa unui porc va echivala cu patru vieţi de om!

Va fi greu de anticipat până unde se va ridica preţul porcului.
Şi apelativul „ Nu fi porc!” urmat de firescul "Nu fi scroafă!" vor avea o cu totul altă conotaţie.
Până una alta noi românii vom continua să-l mâncam făcut piftie sau jambon fiert în vin, iar chinezii vor continua să-l cloneze şi să mănânce carne de câine ... friptă, cred!
Când se va scrie o nouă Odă porcului?




4 comentarii:

  1. În calitatea mea de cîine, chinezesc :) , nu pot decît să dau "bun de tipar" ODEI ... atenţie, există bineuzitata literatură de sertar
    acuma, problema-i cine o să-l tragă primul ştiut fiind că mobilierul suspendat mai şi cade din senin
    doar drobul de sare rămîne cuminte, în poveste :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa fim primii , eu cu Oda porcului , tu cu Oda cainelui ...caci vor mai scrie apoi si altii, cu certitudine, dar conteaza cine se lanseaza intai ...voi fi atent la sertar... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă gândesc: dacă porcul se apucă de fumat şi de băut, la ce mi-ar folosi plămânii ori ficatul lui?

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta mai va, doar când porcul îşi va lua râtul la purtare, dându-se rasă superioară.

    RăspundețiȘtergere