3 iul. 2008

Singuri in Univers

Pe Pamant mai sunt conflicte armate, sunt tot mai multe acte teroriste, militarii nu mai mor in transee, mor imbratisati cu civilii, bolile incurabile ating si pe copii, ard padurile sau sunt defrisate, se intind zonele desertice, se topesc ghetarii, zonele temperate devin tropicale, raurile ies din matca, cutremurile sunt tot mai devastatoare, alimentele sunt la mare pret, saracia se intinde ca o caracatita, se consuma in draci petrol si gaze, creste de la zi la zi productia de masini echipate cu motoare cu ardere interna, cresc preturile, creste ura dintre oameni …

Tot pe acelasi Pamant si in acelasi timp traiesc oameni, special dotati, cu imaginatie debordanta, avangarda civilizatiei noastre, care sustin ipoteza ca nu suntem singuri in Univers, ca ar exista o civilizatie hiperavansata undeva ascunsa pe o planeta, intr-o galaxie, si ca nu s-a intreprins nimic inteligent pentru a semnala lor ca existam si noi.

La scara Universului, nu numai Pamantul, dar si sistemul nostru Solar este ca un diamant cat o margea, undeva pe fundul oceanului.

S-a facut prea putin si fara anvergura. Probabilitatea ca un mesaj trimis cu sonda spatiala Voyager, sa ajunga la destinatie, a fost extrem de mica, ca si mesagerul.
O fi trecut sonda prin apropierea unei civilizatii dar nu a bagat-o nimeni in seama, confundand-o cu un tantar.

Mai nou, se avanseaza ideea, de a modifica pozitia unor stele din sistemul nostru solar, care la randul lor vor modifica traiectoria Soarelui prin galaxia Calea Lactee, acest fenomen artificial atragandu-le atentia asupra noastra.

Pana vom reusi sa le facem din ochi cu stelele, poate sa dureze zeci de mii de ani, trebuie ca prin solutii inteligente, sa oprim conflictele armate, sa controlam clima, sa folosim energia gravitationala, sa asiguram hrana pentru toata omenirea, sa gasim leacul bolilor incurabile, … si cand toate acestea si altele se vor rezolva atunci se va spune ca o civilizatie mult superioara celei de astazi a venit pe Pamant.

Extraterestrii sunt urmasii urmasilor urmasilor nostri.

5 comentarii:

 1. Zu ti-a dat toate informatiile astea?

  RăspundețiȘtergere
 2. Au,îi văzuşi pe urmaşii urmaşilor noştri ? fac bine,sănătoşi ???
  ce-ţi dădură să bei,ambrozie stelară cu paiul ori cu sonda ?
  de la mine se văd numai stelele fixe,nu-i primejdie s-apară
  vorbii cu Luna
  date suplimentare are ăla de la Roma da'nu vorbesc eu cu el că-i papistaş şi mă minte
  dacă-i mai vezi zi-le şi de mine că poate-mi găsesc urmaşul

  RăspundețiȘtergere
 3. Oana
  Da, dupa ce s-a matolit cu tuica de Boldesti. Daca va veni Mu voi afla mai multe.

  Cella
  Asa se pare, am vorbit la Luna!
  Sonda, si nu paiul, a ajuns la marginea sitemului nostru solar, de unde se va intoarce. Daca se vor urca niscaiva in ea ii vom vedea peste inca 30 de ani.

  RăspundețiȘtergere
 4. Acuma tu nu trebuie să te superi pe mine,mai glumesc,iartă şi tu că este,încă,omeneşte
  dacă te superi eu ştiu şi să tac dar atunci nu te mai anunţ cînd întîlnesc ,poate,unul/una
  umblă vorba ca-s cercuri suspecte în lanul de secara
  şi eu îs şi trăită mult prin preajma pădurii Baciului
  servus şi cele bune

  RăspundețiȘtergere
 5. Cella
  Nicidecum, doar imi esti musafira, poftim la o cafea! zahar iti pui cat doresti, eu o beau fara.
  Numai impreuna ii vom prinde!

  RăspundețiȘtergere