5 iul. 2008

Marele Urs o joacă pe UE

Era de aşteptat ca la summitul Rusia - UE, Putin să se prezinte cu Medvedev de mână, fiind copilul lui de suflet (cum merge mama cu odrasla, în prima zi din clasa întai). Ehei, nicidecum!

La întâlnirea cu mai marii Uniunii noastre, a gândit sucit, mâncase mult sushi.
Nevasta-sa, Svetlana, maestră în arte culinare, i-o fi preparat peşte crud învelit în foi de alge, sushi, un fel de sărmaluţe japoneze, încât i s-o fi aplecat, de cât a mâncat.
Fie haleala cât de buna, dacă-i multă , nu mai gândeşti bine, tot sângele de la cap asită digestia.

Printre râgâieli şi frânturi de vorbe, dă de înţeles, ( rusului niciodată nu-i intuiesti gândurile, acţiunile) că la iarnă preţul la gaz se va dubla, ceva rotund şi frumos, mia de dolari pentru mia de metri cubi. Sau poate este un mesaj învelit în foi de alge: renuntaţi la scutul antirachetă - Uncle Sam, şi veţi avea gaz la iarna cât pentru toate arzătoarele.

Mărirea preţului gazului, la noi, începând cu întai iulie, este aşa cam cât trei icre de nisetru. Am zice că Medvedev e băiat bun, ne-a spus acum, când gazul nu prea se arde în draci, poţi face o omletă şi pe o lespede de piatră arsă de soare.
Ne-a lăsat timp pentru strategii.
Până la iarnă, speranţa, că se va finaliza magistrala Nabuco, este mică, cât o icră neagră, se pare că Medvedev i-a învelit pe azerbaidjeni în foi de alge, făcându-i sushi.

La iarnă, când vor crăpa pietrele, unii se vor îmbuiba cu sushi şi icre negre iar alţii nici măcar cu icre de crap pe felie de mămăligă. De le-ar crăpa!







Zolotoe Kol'tso - Nicevo ne polucitsia

8 comentarii:

  1. Ca orice rus, nu-mi fac griji pentru la iarnă: kaniak este, caviar este, căldură avem lăuntrică...

    RăspundețiȘtergere
  2. O alternativa la consumul abuziv de gaze.
    Spasiva Vania!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eh, da, de parca nu ar fi si vina marinarului, ca prea l-a mancat in dos sa se ia de rusi. Cam asa ne trebuie daca nu stim sa ne tinem gura. Acum, la drept vorbind, Putin ce era sa faca? Sa-i multumeasca lui Base pentru vorbele de duh? Nu, a dat si el acolo unde ne doare cel mai tare, fara sa deschida gura.

    RăspundețiȘtergere
  4. Catelusul latra de se da pe spate si dulaul doar maraie.Cine-i mare bea kaniak, cine-i mic bea laptic.
    E vara, vacanta, concediu, soare, oceni haraso, pana la iarna, oho! mai e.

    RăspundețiȘtergere
  5. Davai ceas, davai palton, mai nou si davai gaz, de ce ne miram? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nastratin,
    cand eram cu ei in acelasi lagar, gazul si multe altele le plateam cu vagoane de haleala.
    Kakaia problema?

    RăspundețiȘtergere
  7. Nicuuuuuuuuuuuuuu,
    mie-mi place caldurica si la iarna o sa platesc in fiecare luna pt centrala termica tot atat cat as da pe-o haina noua de blana! Offff
    Dar ii admir totusi pe rusi ca stiu sa faca politica nationala de forta, in timp ce la noi e doar voma de marinar in toata politica romaneasca!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Apropo de blanuri, singurii care au refuzat gazul rusesc sunt eschimosii cu a lor vile-igluuri.
    Politica la Marea Neagra o face tot rusul, mai ieri a vizitat insula Serpilor, sa o perforeze, ca sa ne dea noua gaz, mai ieftin, fiind mai aprope.

    RăspundețiȘtergere