31 mai 2008

La inchiderea editiei

Am sperat pana in ultima zi de campanie electorala pentru locale, sa primesc o cerere pentru un clip, un benar (am scris cum se pronunta, nu va enervati) sau chiar pentru un articolas. Recunosc, eu nu sunt "consortiul" Vania & Gabriela.
Asa ca astazi, cand nu mai avem voie, legal, sa ne manifestam adeziunea sau contrariul, pot sa-mi redactez parerea (sic!).
Asertiune: acolo unde candideaza si primarul aflat in post, din capul locului este o intrecere cu un handicap pentru ceilalti contracandidati.

Ea poate fi adevarata :

- Cum saracia, sa-l nu-l aleg, a pus covor asfaltic pe strada mea, ce o credeam uitata de Dumnezeu, a plantat pomi, a varuit bordura, un parc a construit urgent, pentru cei mici, de jocaca.

- Asta poti sa o mai zici o data. Eu calatoresc pe gratis de la opt la doua, sa nu fii invidioasa pe mine, te vei plimba si tu cand vei avea cupon de pensie.

-Oare o sa tina asa de mult pomana ?

-Daca a tinut mai mult de trei zile inseamna ca nu-i minune.

-Cam multe pomeni pentru pensionari astia. Nu sunt invidioasa, dar asta o intrece pe toate : o excursie gratis cu autocarul pe la locurile sfinte, pe la castele si muzee. Oare nu cu bani din taxele noastre ?

- Eu am muncit o viata, oare n-am dreptul la o mica distractie.

- Bine tu, hai fie, il mai alegem inca o data.

Ea, asertiunea, poate fi falsa:

- Pe mototolul asta de primar, eu nu-l mai aleg inca o data.

- Asa-i fa, poti s-o mai zici o data.

- In patru ani n-a fost in stare sa ne puna canalizare si sa traga teva de gaz.

- Canalizare ca canalizare, de! am inteles ca-i scumpa, desi credeam ca-n astia patru ani n-am sa mai ies iarna-n fundul curtii, de gaz insa ma pot lipsi, a devenit prea scump, ii mai sanatos cu lemne.

- Mai vine nerusinatul la poarta cu un litru de ulei, o punga de malai si un pix .
El crede ca ma dau pe spate ?

- La mine n-a avut tupeul, a trimis punga prin altul, ma stie ce gura am. Sa stii fa ca nu-i mototol , pute de smecher ce e, a facut multe in astia patru ani, dar pentru el.

- Nu ca mi-a dat malai , l-as alege daca ne-ar spune verde-n fata : in astia patru ani mi-am terminat o casa, mi-am luat masina dorita, asa ca in urmatorul manadat ma voi dedica comunitatii.

- Tu visezi cu ochii deschisi, n-ai inteles ninica, mi-am racit gura degeaba, nu ti-am spus ca miroase de la o posta a smecher.

- Deci musai trebuie sa alegem pe altul.

- Fa, dar greu te lasi convinsa.


O stire de ultima ora : Unii candidati v-au promis ca apa calda si curentul vor fi pe gratis.O minciuna in fals. Ceea ce va pot promite, e ca astazi si maine astea nu se vor intrerupe ! Semneaza Primarul in functiune.

10 comentarii:

  1. bine ca s-au terminat dezbateriile electorale..mie una mi se pareau un fel de "dati-mi si mie un ban"macar la metrou suna mai plauzibil..."canalizarea ca canalizarea":))

    RăspundețiȘtergere
  2. Daka-i vorba de ban, banul azi ii ochiul deneaului.
    Este singurul kz cand e permisa kcofonia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmm, sunt un pic pe langa. In primul rand pentru ca in Pitesti nu-i ca-n Bucuresti. Si asta e o treaba. La noi e clar, se stie. La voi e complicat, nu mai stie nimeni nimic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iubesc campaniile electorale! Sunt cele mai prolifice perioade pentru mine, căci ştiu că n-am ce vedea la tv şi mă ţin de scris. În schimb, urăsc campionatele de fotbal, căci mă ţin ocupat şi abia de mai trântesc vreo două rânduri...

    Consorţiul amintit în text va mai scoate patru volume anul acesta (pe lângă cele trei deja apărute).

    RăspundețiȘtergere
  5. Oana:
    Sigur ca da, unde mai e ca-n Bucuresti ?

    Vania:
    Inca un volum pana la campionatul european.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt primarul in fictiune :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Tu esti doar prima, ce-ti lipseste?

    RăspundețiȘtergere
  8. La ora asta imi lipsesc niste sondaje pitestene :( Deci imi lipsesc, da?

    RăspundețiȘtergere
  9. Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Are rădăcini adânci, este perenă. Cum să o stârpim? este imună şi la pesticid.

    RăspundețiȘtergere