13 dec. 2007

De la o stare la alta

De mult n-am mai vazut asa meci de fotbal bun, ca cel de aseara din UEFA Champions Leaque (CL) dintre Arsenal si Steaua sau dintre tunarii lui Wenger si puscasii lui Lacatus .
Deoarece Steaua nu mai avea cum sa piarda locul patru din patru posibile , am urmarit meciul cu o usoara detasare iar imaginile transmise de pe Arsenal Stadium,o arena impunatoare prin maretia constructiei , comportarea civilizata a celor aproape 60000 de spectatori , fazele de fotbal adevarat din care au iesit si cele trei goluri, mi-au indus o stare de bine.
Dupa terminarea transmisiei ,starea de bine de sorginte londoneza a fost inlocuita cu una de tip damboviteana .
Ne mutumim ca suntem la masa cu cei bogati,cu Steaua in grupele CL si cu tara in UE. Performanta am uitat-o la usa .
Steaua a obtinut 1 punct din 18 ,codasa grupei , bani mai nimic si cam asa se poate cantari si comportarea Romaniei ca tara comunitara , este la coada celor 27 de tari membre si nu a absorbit euroii alocati.
Mi-a venit supararea si am sarit la binomul Gigi -Traian (nu la gatul lor).Prin stilul de a conduce, inclin sa cred ca ar fi frati siamezi.
Gigi isi ponegreste in public jucatorii si schimba antrenorii precum Traian pe cei 322 parlamentari si pe ministrii din guvernul portocaliu-spalacit (pe seful executivului l-a scapat din vizor ).
Gigi se baga in tactica de joc a antrenorului iar Traian in treburile parlamentului si nu in ultimul rand Gigi pierde la europarlamentare si Basescu la referendum.
Ei s-au mirosit in noaptea de la Golden Blitz.Nu stiu ce s-a intamplat dar lui Traian ,ceva nu i-a cazut bine.De atunci Traian evita sa fie vazut impreuna cu Gigi iar daca se intampla, Traian maraie la Gigi.
Ultima maraiala s-a consumat la Brasov , cu prilejul comemorarii revoltei din 1987 cand Gigi a vrut sa sustina un discurs dupa cel sustinut de Traian ca sef al statului, care l-a stopat : 'ma, vezi ca aici nu suntem la Steaua!'
Intai Traian si apoi Gigi ( daca mai este loc si timp).
De fapt inainte de aceasta intamplare, Prea Fericitul Daniel i-a pus in ordine , acordand Crucea Patriarhala lui Traian si nu lui Gigi care a inteles ca i s-ar fi promis. Patriarhia stabileste ierarhia.
Am iesit din angoasa ,amintindu-mi ca nationala de fotbal s-a calificat la EURO 2008.
Vom vedea daca ne vom multumi doar cu participarea.

4 comentarii:

  1. Omule, noi ramanem la a ne multumi cu putin. Imi pare rau ca am uitat de meciul de aseara. Dar ma bucur ca au facut si ei, macar la final, spectacol. Acum, na, asta e tara in care traim. Toate sunt cu susul in jos. Ce sa facem?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,imi place comparatia intre stilul de conducere al lui Becali si cel al lui Basescu, asta asa de dragul de a face o comparatie.Daca analizam in profunzime cele doua stiluri,vom trage concluzia ca nu pot fi comparate pentru ca se refera la doua domenii cu responsabilitati diferite.Unul conduce o echipa de fotbal ce in prezent este intr-o vizibila cadere de forma sportiva,iar celalalt conduce destinele unei tari care merge prost de 18 ani ,chiar daca aceasta tara e membra UE.Asa ca eu zic sa privim separat cele doua domenii.Referindu-ma la primul,pot spune ca in acest sezon raminem doar cu participarea Stelei in CL(sincer apreciez asta),cit despre rezultate,s-a vazut cam care este valoarea,praf si pulbere.Totusi,steaua trebuie sa fie mindra ca reusit "performanta"de a acumula 1 punct in grupa si zic asta pentru ca o alta mare echipa de la rasarit,Dinamo Kiev,a iesit din CL cu 0(zero)puncte.Unii iubitori ai fotbalului de pe la noi,(dinamovisti,rapidisti),care au privit la tv cu jind meciurile Stelei in CL,au zis ca buna e zicala"decit funtas la oras,mai bine la tine in sat codas".Au si ei dreptate in felul lor.Inaintea meciului de miercuri seara,la conferinta de presa,antrenorul englezilor,Wegner,declara ca va juca cu echipa a doua(asa a si fost,doar portarul Lemman si atacantul Van Persi au fost titulari)si cunoscind forma Stelei ,si-a permis o gluma zicind"jucati mai repede pina cind nu vi se schimba iar antrenorul".Meciul a fost bun daca ne referim numai la ce au jucat tunarii,pe cind cel al stelistilor a fost un joc cu teama ca sa nu fie umiliti asa cum au patit-o cei de la Slavia .Sa ii multumim in primul rind lui Zapada ca in primele 35 minute scorul nu arata vreo 4-0(singurul stelist cu stofa de CL)si apoi lui Zaharia care cu un gol de top a atenuat elanul englezilor.Infringerea cu 2-1 este intr-un fel rusinoasa pentru ca mai mult de jumatate dintre jucatorii folositi de Wegner au sub 18 ani.Citind gazeta sporturilor am retinut declaratia lui Argaseala facuta nu ironic sau cu haz de necaz,ci din toata convingerea "si Steaua a jucat cu echipa a doua,au lipsit Radoi,Ghionea si Plesan",m-a pufnit risul de aceasta perla iesita din gura acestui om care se pricepe la toate ,numai la fotbal nu.Despre felul cum conduce si ce conduce Basecscu ,voi reveni cu un comentariu separat.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Oana
    Am incercat sa pun in evidenta sindromul suficientei la romani, adica intre rau si bine.
    Aseara fetele lui Tadici m-au contrazis , dar imi pare bine , sunt de admirat ,prin efort fizic dar si inteligenta au inins pe frantuzoaice la ele acasa si astfel ROMANIA este in semifinale CMH.
    Cand mai ai timp si de vizite?

    RăspundețiȘtergere
  4. @gril,
    Multumesc, ai adus o mare completare
    la zicerea mea;nu am tinut sa intru in detaliul meciului, las pe cei care se pricep ,m-am simtit bine ca stelistii au jucat cu 'englezii' de la Arsenal punct
    Basescu ofera zilnic motive de discutii, comentarii si barfe; sunt bloguri care au temperatura ridicata din aceasta cauza, traim in epoca basesciana .

    RăspundețiȘtergere