11 dec. 2007

O , ce veste minunata !

El locuieste cu maicuta , intr-o casuta din lut cu peretii coscoviti , aflata pe campia de la marginea satului. Daca il intrebi cati ani are, ridica mana cu degetele rasfirate. Apoi te intreaba daca l-ai vazut pe tatuca lui. In zilele friguroase de iarna El sta in casa, unde se incalzeste cu amintirea zilelor cand mergea in partea cealata a satului si in timp ce maicuta lucra la stapan pentru o bucata de paine , se juca cu o fetita Maria .
Astazi a dormit mai mult si cand a simtit caldura razelor de soare pe obraji, s-a trezit, nu-si aminteste ce a visat dar gandul i-a fugit la ea. A baut o cana din laptele adus din sat de maicuta, apoi iese la joaca cu puiul de caine ,care de ceva vreme se aciuase pe langa casuta lor.
Se alearga unul pe altul , apoi il prinde in brate , se rostogolesc prin zapada ,il lasa sa fuga, se ridica, isi cauta o ciubotica prin neaua pufoasa, se incalta si iar alearga sa-l prinda.


(va urma)

7 comentarii:

  1. Wow, cata profunzime. Nu as fi ghicit ca ascunzi asa ceva. E minunat de melancolic...

    RăspundețiȘtergere
  2. Oana , lasa povestile de adormit copiii pentru mine ...ele nu sunt asa grele ca scenariile...

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta nu e o poveste de adormit copiii. Si oricand prefer sa scriu asa ceva, dar nah, mai trebuie sa si traim.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oana, incerc sa aflu cum ajunge vestea Nasterii Mantuitorului si in casele oamenilor saraci dar cu dragoste de El.

    RăspundețiȘtergere
  5. Omule ai recunoscut cine este anonimul de la comentariul "Geneza unui partid"?Acel anonim zice ca te cunoaste cit de cit si ca apreciaza ceea ce scrii.Acum vreo 3-4 ani era la moda sa detii un telefon mobil,acum moda e sa fii bloghist.Am o vecinuta de gradinita care zilnic o "bate" la cap pe maica`sa sa ii faca blog.Oare peste 1 an ce va fi la moda ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca ne referim la romanii saraci( la cei care au ramas in tara dar cu dragoste fata de Dumnezeu),vestea Nasterii Mantuitorului ajunge in casele lor ca o mare bucurie sufleteasca,dar in acelasi timp cu tristete pentru viata care o duc pe Pamant.Ei,in saracia lor si cu multa credinta,in Ziua Cea Mare(Craciunul),merg la biserica,asculta Sfanta Liturghie purificandu-se sufleteste,apoi cu putinul ce-l au ,fiecare acasa cu cei dragi,isi exprima bucuria Nasterii Domnului Nostru ISUS HRISTOS cu o deplina sinceritate pe care bogatii nu o simt,nu o traiesc si nu o vor cunoaste vreodata.Chiar daca cineva de pe Pamant,cu ceva timp in urma,le spunea "sa traiti bine",aceasta veste minunata le da speranta ca mai au de trait inca.

    RăspundețiȘtergere
  7. Omule gri'l ,blogul este la moda de la cei cu tata-n gura pana la cei cu barba sura, nu -i greu sa-l faci ,nici sa tastezi , greu este sa imbraci gandurile intr-o haina pe masura ta ,adica 'vorbeste cum iti este vorba si poarta-te cum iti este portul '.Cred ca te cunoasc, dupa felul cum comentezi . Te mai astept.
    p.s. este la moda sa comentezi!

    RăspundețiȘtergere