14 dec. 2007

O, ce veste minunata !

( urmare )
Dupa un timp au ajuns la derdelusul plin de copii galagiosi si saniutele lor. O cauta pe Maria dar nu o vazu. Se ruga de un copil sa-l ia macar o data cu saniuta ,dar acesta nici nu-l bucura cu o privire. A lasat derdelusul si alergand dupa catelus a uitat sa se intoarca acasa.
Cand inserarea a coborat peste sat , obositi s-au oprit in gradina din spatele unei case .Catelusul adulmeca aerul, apoi cu nasul pe jos intra in curtea casei. El nu-l baga in seama, fiind atras de luminile jucause de la fereastra casei. S-a apropiat , s-a catarat pe o buturuga, s-a sprijint cu manutele si fata de geamul rece. Cauta sa desluseasca cu privirea de unde vin acele lumini .Cu greu prin geamul aburit o zari pe Maria langa un bradut plin parca cu fulgi de zapada sau stelute argintii , luminite care se stingeau si se aprindeau, priveliste noua pentru El ,ce-l facu sa nu mai simta frigul si foamea.
Deodata aparu un Mos cu barba cum ii neaua, cu mantie rosie si o desaga pe care o aseza langa bradut.Nu aude ce-i spune Maria , dar ii vede fata radiind de bucurie.Deodata Mosul disparu iar Maria ii arata mamei ce tocmai intrase , desaga de langa pom.
Nu mai simtea manutele pe geam , amortise de frig, cand cu greu s-a desprins de geam ,a ametit si a cazut de pe buturuga in zapada.
Dupa o vreme aparu catelusul alerga pana la El, apoi se departa un pic si iarasi , avea chef de joaca, vazand ca nu se ridica , il pipai cu botul pe obraz . El se vedea in vis cu Maria care ii arata jucariile primite. Doar scancetul catelusului l-a trezit.
A deschis ochii, incepu a plange si o striga pe maicuta lui.Catelusul de bucurie dadea din coada, parca vroia sa graiasca:’haide dupa mine”.Se lua dupa urmele catelusului luminate de albul zapezii cazut din cerul instelat .
Intr-un tarziu zari in departare casuta cu lumina palpaind la geam si cand s-a apropiat mai mult vazu si pe maicuta cum alearga spre El . Incearca sa alerge dar nu-l mai ajuta picioarele, simte doar ca este luat in brate si sarutat.
El s-a intors cu fata spre sat si intinzand manuta, nu stia cum sa spuna mai repede ca acolo departe in casa Mariei a vazut un bradut stralucitor si un Mos cu o desaga cu jucarii .
Maicuta l-a strans din nou la piept , a facut semnul crucii , i-a aratat cerul plin de stele si plangand i-a spus: ”Sa ne bucuram ! Astazi s-a nascut Iisus !”.

6 comentarii:

  1. Sa inteleg ca Mos Craciun exista? Daca da, ii spui tu, te rog, sa se opreasca cu cadourile astea. Pentru ca nu le mai pot accepta.
    Oricum, frumoasa poveste si sfarsitul subliaza esentialul "S-a nascut IIsus".

    RăspundețiȘtergere
  2. Mos Craciun exista , atata timp cat exista copii .Mosul aduce daruri pentru cei mici in fiecare an, cu speranta ca atunci cand vor fi mari, vor avea acelasi suflet bun .

    RăspundețiȘtergere
  3. E foarte frumoasa povestea ta, Nicu, cu gingasii de care eu cred ca nu sunt in stare sa scriu. E minunata.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Maria
    Oamenii sunt egali doar in fata lui Dumnezeu.Pe Pamant unii traiesc ca in Rai avand de toate iar altii traiesc cu lipsuri materiale dar bogati sufleteste cu speranta ca Dincolo vor ajunge in Rai.

    RăspundețiȘtergere
  5. O varianta de legenda zice ca Mos Craciun a existat.El era sotul femeiei care in seara de 24 decembrie a gazduit-o pe Maria ,la grajduri,pt. a naste pe ISSUS.Craciun ,fiind un om dur ,dar nu cu prea multa credinta,i-a taiat mainile nevestei.Atunci Fecioara Maria a facut prima minune,a vindecat-o pe sotia lui Craciun,punindu-i minile la loc,fara a mai simti durere sau intristare.Dupa aceasta varianta,intelegem ca Mos Craciun a regretat ceea ce a facut si cind a aflat ca se va naste Mintuitorul ISSUS, a facut un legamint,in fiecare an ,in seara zilei de 24 decembrie,sa dea daruri la cei mici."Vestea minunata"---nasterea lui ISSUS,a facut dintr-un om dur,nemilos fata de semenii sai,un om cu frica de DUMNEZEU care a ales sa plateasca pentru pacatul sau ,an de an sa faca daruri ...

    RăspundețiȘtergere
  6. no, faina poveste. ca de la om la om:)

    RăspundețiȘtergere