6 ian. 2014

Ziua Botezul Domnului

Cu Boboteaza sau Teofania, sarbatoarea crestineasca a botezului domnului Iisus Hristos de catre Sf. Ioan, si cu Ziua Sfantului Ioan Botezatorul de maine,7 ianuarie, se incheie sarbatorile de iarna, incepute cu Ziua Sfantului Nicolae din 6 decembrie. 
Liturghia si Slujba de sfintire a apei au fost transmise in direct de televiziunea publica. Dupa liturghie, Preafericitul parinte patriarh Daniel a tinut slujba de sfintire a apei afara in fata enoriasilor din fata butoaielor cu apa si a oamenilor de ordine, a jandarmilor.
A participat si Preafericitul parinte patriarh Teofil al bisericii ortodoxe de la Ierusalim. Iata ca cele doua biserici, prin cei doi patriarhi, sunt impreuna ca doua surori. 
 PFPP Daniel a sfintit apa din fiecare vas din cele 12 a cate 100 litri fiecare, apoi a stropit cu aghiasma peste capetele multimii.O atmosfera sobra, fara fast.

 In ziua botezului Domnului, PR Traian Basescu a participat la sedinata CSM. La intrare cat si la iesirea din institutie, dansul a fost primit cu huiduieli din partea unor cetateni, nu multi dar vocali. Pentru Adrian Nastase si sotia sa, Dana, astazi este ziua sentintei. Asteapta verdictul ICCJ in dosarul cu mita, dosarul "Zambaccian". Vor sta 3 ani in inchisoare sau nu vor sta! 

 Aflu de la radio ca d-na Angela Merkel, Cancelarul Germaniei, a cazut de pe schi rau de tot, se pare ca si-a fracturat pelvisul. S-a intamplat in Alpii elvetieni. 

Compatriotul ei, Michael Schumacher, fostul campion mondial in 7 sezoane de Formula 1, nu s-a trezit din coma indusa dupa teribilul accident de pe partia de schi din Alpii francezi.

 Doar Harta meteo a Romaniei este incredibil de pozitiva pentru aceasta zi de iarna.

 Doamne, binecuvanteaza lumea aceasta!

2 comentarii:

  1. Pai daca nu si-a luat apa sfintita..de asta si-a rupt pelvisul. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-i fie invatatura de minte ... data viitoare sa ia aghiasma inainte de a schia la Poiana Brasov, sau Clabucet, sau Cota 1400, sau Paltinis ...

    RăspundețiȘtergere