28 dec. 2011

Kim-ul lor şi Kinul nostru


Sursa foto: aici, BBC!

Sute de mii de oameni  varsă râuri de lacrimi pe străzile Phenianului. Cu puterile care le mai au ( sunt vlăguiţi, de supărare au renunţat la raţia de orez), îl jelesc pe al lor suprem conducător, Kim Jong-il. Au primit, ca un fel de pomană, un peşte congelat şi fără cap. Aşa că se vor întrema, vor prinde din nou puteri pentru a continua construcţia fomunismului în patria lor, sub aripa ocrotitoare a noului conducător, Kim Jong-un, fiul.  Aşa înfometaţi cum sunt, mai au puteri să dea cu capul de pământ. 

Ca să le înţelegi durerea, ar trebui să nu mănânci un an de zile, nimic  altceva, decât câte un bol de orez pe zi şi să bei apă de ploaie scursă de pe frunze. (şi asta băută cu măsură, doar nu plouă în fiecare zi)... 

Kinul nostru de acum mai bine de doăzeci de ani, ne ceartă, arătându-ne cu degetul arătător întins spre Coreea de Nord. Este stranie coincidenţa temporală. Kim a murit în 17 decembrie şi va fi înhumat în 29 decembrie, exact perioada de sfârşit al fostului nostru neiubit conducător. 
 Cred că se şi întreabă, dacă mai poate să o facă, de ce nu a avut parte măcar de a mia parte din fastuoasa ceremonie coreeană. Mai ales că a avut merite mult mai mari decât ale actualului defunct nord-coreean. Doar câţiva cetăţeni l-au petrecut la groapă pe  Kinul nostru.  Agenturile străine în cârdăşie cu cozile de topor din interior l-au lucrat, l-au făcut chiar de Crăciun. Aşa ghinion pentru el şi noroc pentru poporul lui, mai rar să se întâmple.
Noi am scăpat, se pare, de Kinul nostru, ei vor scăpa de Kim-ul lor?

Sursa foto: ibidem
După cum sunt îmbrăcaţi par a fi oameni de bine... să fi pătruns şi la ei agenturile străine?

2 comentarii:

  1. @ Nicu,
    Din păcate, „Kinul” nostru nu s-a terminat odată cu „ terminarea” neiubitului nostru fost conducător .....
    Dacă nu-s prea exigent, „ Kinul” continuă......
    Însă,
    „ La ANUL care vine, sper să fie și mai BINE ” !!!
    http://aliosapopovici.wordpress.com/
    LA MULȚI ANI !
    Alioșa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alioşa:
    Semne bune Anul n-are, apă nu-i destulă pe ogoare, boii se poticnesc în brazdă, hai să bem vin de pelin ca să mai uităm de kin!Ia mai mânaţi, măi!!!
    P.S. Un dram de decenţă, astăzi coreenii pe Kim îl petrec.

    RăspundețiȘtergere