3 nov. 2011

Prioritate de stânga!



Ocupaţi intersecţiile! Ordinul măriei sale, primarul urbei, este executat întocmai. Intersecţiile oraşului sunt rând pe rând transformate în şantiere în urma cărora râmân insule de pământ rotunde şi ţuguiate ca nişte mameloane. Sunt acoperite cu gazon, cu straturi de flori, cu arbori pitici. O mană cerească pentru furnizorul... Gurele rele spun că acesta ar fi o firmă a doamnei din anturajul primarului.

Cert este că mameloanelor, acoperite cu flori şi arbuşti exotici, le acordăm prioritate de stânga ori de câte ori întrăm în sensul giratoriu. Intesecţie girostabilizată pe bani publici giraţi de primar şi cosilierii municipali.

Este adevărat că se circulă mai fluent, nu mai arzi gazul la stop, nu mai rişti să treci pe roşu. Te înscrii în mişcarea de giraţie cu privirea ageră spre stânga, şi te roteşti de la dreapta spre stânga, ca intr-un dans de dame-tangou. Ce-i lipseşte unui şofer ?...

Vom vedea peste un an dacă electoratul braşovean va glisa de la dreapta spre stânga, ca şoferii în intesecţiile cu sens giratoriu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu