17 sept. 2009

Cârnaţul electoral



Sursa foto

În aceste zile, de dinaintea alegerilor pentru Bundestag, cancelarul german Angela Merkel colindă landurile, cu trenul istoric 'Rheingold', pentru a-i convinge pe electori să o aleagă încă o dată. Pentru a fi pe gustul alegătorilor din Eufurt, a ţinut să le arate că-i place cârnaţul lor- cârnaţul Thuringian.
Pare a fi un obicei cu rădăcini în spaţiul nostru mioritic. Greierul Trăienel ne cântă la fluier: nea Alecu tunde oaia şi berbecu, iar turista, demnitarul-prădoi savurează cârnaţul de Pleşcoi.
Există o mare diferenţă, la noi se tunde, berbecu, şi se mănâncă, cârnatu, perpetuu.

4 comentarii:

  1. :(
    :)
    la parola ta, să pot posta zicea clar: quits
    aşa că m-am conformat

    RăspundețiȘtergere
  2. Am din ce în ce mai tare impresia că europenii învăţa cumva "româneşte". Din ce în ce mai des recunosc "apucături" de politică dâmboviţeană prin "occidentul civilizat". Cred că politica românească îi loveşte din plin pentru că nu au anti-corpi.

    Acum douăzeci şi de ani îmi povestea un coleg de muncă că a fost în Canada cu ocazia colaborării în cadrul centralei atomo-electrice. Omul nostru, ca românul ajuns în colectiv de bogătani imperialişti, primul lucru pe care l-a făcut a fost să ceară o ţigară. Sigur, pe vremea aceea ţigările în Canada erau foarte ieftine, nu ca acum. Omul canadian l-a privit extrem mirat, la ei acolo nimeni nu cerea o ţigară la colegi, toată lumea se ducea la automatul de ţigări şi îşi cumpăra un pachet de ţigări. Era ceva neobişnuit pentru ei un asemenea gest. 20 de minute mai târziu, românul s-a dus la altcineva şi a cerut o ţigară... şi tot aşa până a plecat o săptămână mai târziu. După o săptămână de zile, până românul a fost condus cu alai la aeroport, canadienii îşi cereau ţigări între ei constatând că un asemenea gest îi apropie şi, de unde fiecare era cu biroul lui şi îşi vedea de treabă, ajunseseră să se întâlnească "la fumat". Asta într-o săptămână de atac al virusului românesc al socializării la locul de muncă.

    RăspundețiȘtergere
  3. CELLA,
    :)

    @Bibliotecaru
    Suntem ospitalieri acasa si cersetori afara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stai sa vezi carnatul nostru ;)

    RăspundețiȘtergere