4 sept. 2008

Doua sate, o ţară

Locuitorii a două sate de la graniţa Estoniei cu Rusia, ne mai dorind sa fie cetăţeni ai UE, săturându-se de traiul burghez, au proclamat, in ziua de 28.08.2008, Republica Sovietică Socialistă Estonia, stafia comunistă a defunctei URSS.

Ei sunt încurajaţi de tovarăşii revoluţionari din Sankt-Petesburg şi regiunea Leningrad (KPLO).

Decorul şi vocabularul ne este cunoscut : drapel rosu cu insemnele sculelor fără de care omul nu poate munci în fabrici şi pe ogoare, un kalaşnikov la umăr, fotografia primului tătuc: V.I. Lenin, guvern sovietic, detaşament de voluntari, luptă eroică, burghezi, fascişti, cozi de topor.

Liderul noului stat federal, de doua sate, ţăranul, pardon, lucrătorul agricol Andres Tamm va lupta paşnic (sic!) pentru a fi recunoscută republica, mai întâi de către Rusia - mama tuturor separatiştilor, comuniştilor de la graniţele ei şi nu numai (vezi Transnistria).

Din punct de vedere numeric, sunt 148 de suflete, de fapt 138 (4 suflete au fost arestate de către poliţia burgheză estoniană), nu reprezintă o forţă nici în lupta cu o eventuală epidemie. Oricând, o aviară, o dezinterie, o intoxicaţie cu ciuperci, poate duce la dispariţia lor, şi totodată a puterii sovietice care e pe vine.

Mai degrabă ar rezista acest stat nan, liliputan, în faţa unei agresiuni armate, imaginea lui ocupă o suprafaţa mai mică decât suprafaţa cercului de vizare din capul rachetei.

Cine va încerca să atace acest stat, nu acum, în viitor, dacă i se va descoperi o mare resursă energetică, va trebui să suporte oprobriul lumii civilizate, atacul fiind disproporţionat.

Nu asta i s-a reproşat Rusiei, când a atacat Georgia? Dacă Georgia are zece avioane tu ataci cu o sută ? Nu-i frumos, nu-i sportiv.

Fiindcă comunismul era şi este asemuit cu ciuma roşie, trebuie urgent să vaccinăm fermierii noştri, cu sprijin în bani, motorină şi ce le mai trebuie, până când două sate vecine, de la graniţa cu Moldova comunistă lui Voronin, nu vor pune de o republică socialistă.

Veşnicia s-a născut la ţară?

5 comentarii:

  1. salut, Omule

    (motivatia scrierii:am incercat sa iti gasesc numele, ca sa ma pot adresa frumos, civilizat, cu un "salut, george" sau "salut...Gigi", dar nu am gasit decat Omu'...sper sa nu te superi, nu e lipsa de buna crestere!)

    reiau:
    ce surpriza placuta, atat vizita cat si linkul dat....!
    multumesc frumos si te mai astept in vizita, si cu comentarii-chiar critice - daca exista asa ceva, desigur, pentru ca e greu, stiu, sa gasesti vreun defect unui geniu...
    (glumeam, desigur!)

    multumirile erau, si sunt, sincere!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anca,
    Nu stiu cum se face ca ma viziteaza numai genii.Atunci eu ce sunt? Iti multumesc!
    Numele de botez este Ioan, dar m-am trezit ca cei din jur imi zic Nicu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite, eu nu ma tin la curent cu stirile ca ma deprima. :) Vesnicia? Vesnicia se naste acolo unde exista creatie...

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar duceam lipsa comunistilor. Ce bucurie, ce fericire, Yupiii, uraaa, mda.

    RăspundețiȘtergere
  5. Laura,
    Da, acolo unde mintea omului nascoceste. Nu se mai stie cand o fost scormonit prima data pamantul si s-o insamantat.

    Oana,
    La noi nu cred, desi albastrul s-a prefacut in rosu, pana trandafirii se vor preface in secera si ciocan, va mai dura ...

    RăspundețiȘtergere