5 aug. 2008

Luxul faţă în faţă cu sărăcia adusă de puhoaie

Prin teledonul organizat aseară în sala Diplomat a Hotelul Hilton s-au adunat peste 450.000 de euro pentru oamenii din Bucovina şi Maramures, care au fost afectaţi de inudaţii.

Luxul faţă în faţă cu sărăcia adusă de puhoaie. De ce nu s-a organizat într-un spaţiu care să nu facă notă discordantă cu casele tip container în care sunt nevoiţi să locuiască o parte dintre cei sinistraţi?

Andreea Marin Bănică mi s-a părut prea oficioasă şi puţin afectată, Mihai Tatulici naturel ca de obicei, a căutat să o scoată din stare asta, chiar i-a cerut să-i spună pe numele mic, Mihai.
Nea Titi, un bătrân de 85 de ani din Rădăuţi-Prut care a trecut de trei ori prin inundaţii a transmis un mesaj politicienilor care au trecut, zilele acestea, prin satul său natal :
vă rog, toţi care aţi promis, Băsescu, miniştrii, să se ţină de promisiune şi să ne ajute.
M-a impresionat ştirea , şi o cred veridică, că s-au primit multe telefoane de la pensionari.
Era de aşteptat, ei sunt mai mulţi la număr decît cei bogaţi.
Johnny Răducanu a fost cît se poate de natural:
m-au impresionat doi pensionari din Alba Iulia care au donat 2 euro,... 2 euro de la doi bătrîni, îmi vine să plâng.
Actorul american Ethan Hawke a anunţat, prin intermediul mamei sale, Leslie Hawke, reprezentant al unui ONG în România, că va dona 100.000 de euro, dacă va exista încă o persoană care să doneze, la rândul ei, această sumă. Întocmai ca la poker.

Campania “România prinde rădăcini” continuă prin apeluri telefonice:
la numarul 0.900.900.120 pentru a dona 10 euro,la numărul 0.900.900.125 pentru a dona 5 euro, dar şi şi prin sms la numărul 879.

Nu toţi banii vor ajunge la cei afectaţ de inundaţii, o parte, reprezentând TVA, se vor vărsa la bugetul ţării, adică 85.500 euro din suma de 450.000 euro.
O mai fi şi alte reţineri?

6 comentarii:

  1. Dacă nu mi-ar fi jale, mi-ar fi greaţă, dacă nu mi-ar fi silă,aş bo...î
    aşa ... îl ador,cum ştii pe Jony şi ţie-ţi zic doar SERVUS OMU
    restu-i ... tăcere ... ştii tu ...
    şară de teledoane,"patrie de oameni singuri"(O.P.)

    RăspundețiȘtergere
  2. erată : Ţ , nu Ş ( ţară nu şară )

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu i-am vazut la teledon pe cei care administreaza apele.
    Oamenii loviti si a doua oara de inundatii nu vor ajutoare: conserve si haine, ei vor ca cei care raspund si primesc bani pentru aceasta sa aduca raurile in albia lor si sa diguiasca malurile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Inainte de a-i vedea piue cei care administreaza apele, era bine sa-i vedem pe cei care si-au batut joc de paduri: proprietari carora li s-au restituit muntii si padurile (care acum "beneficiaza" din plin de pe urma inundatiilor) si le-au valorificat rapid, vanzandu-le unor "afaceristi verosi" care au ras tot ce s-a putut. Asa ca in loc sa dam vina pe cei de la ape (si care, in trecat fie spus, au cam tot aceeasi vina pe care o au si cei care au facut, pe vremuri, reteaua de drumuri, fara sa anticipeze ca va veni un '89 cu toate ale lui), mai bine sa-i punem, drept ispasire, pe fostii proprietari de paduri sa se ia de mana cu cei carora au vandut si sa replanteze ce s-a distrus. Si sa nu-mi spui ca nu am dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  5. In primul rand pe care l-am scris anterior s-au insinuat litere in plus (eu n-am nici o vina!): asadar "...vedea pe..." si nu "vedea piue"!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, asa este, cata dreptate ai.

    RăspundețiȘtergere