18 mai 2008

Intalnire de grad inalt

Fata cu masina ei de teren , se deplasa pe soseaua serpuita si prafuita de tara, fredonand si ingaimand ceva de genul : Colo-n deal i-o casa ... sau: Jeana nu e moarta, Jeana sa transforma... , cu o viteza neadecvata, adica din cale afara de mare.

Pe scaunul din dreapta, motanul Piti , felinul ei iubit, motaia fara centura pe el, deschidea ochii doar cand roata saraca nevinovata, neputand evita gropile de pe sosea, urduca masina.

Soferita desi conducea cu ochii deschisi, nu se stie unde-i zburau gandurile , nu cred ca vazu curba stransa ce se prefigura pe sosea.
Intra in ea, fara sa ridice cat de putin talpa papucului de pe pedala (ar fi trebuit sa stie ca piciorul drept e totuna cu acceleratia), se mira ca masina nu vrea sa se inscrie pe curba(desi nu-i blonda), in disperare se tine de volan ca de un colac de salvare, masina ruleaza pe doua roti din partea exterioara a curbei (sigur stie de aceasta lege a fizicii, dar numai teoretic), noroc ca Piti, trezit fiind de eveniment, si-a infipt ghiarele in pielea scaunului, pastrand un echilibru precar al masinii, aceasta ca prin mister revene pe sosea, cu cele doua roti de pe partea interioara a curbei.
Eliberandu-se de spaima, si-a tras o injuratura:

- Am o masina de kakat, nu-i stabila deloc la curbe!

In departate, in sensul de mers al masinii, o femeie desculta, in camasa de noapte si cu un par de culoarea canepei, candva blond, venea cu un mers leganat pe mijlocul soselei, cu pas ca de gasca.

Tarziu de tot , mai erau doar vreo suta de metri, cand fata de la volan o zari, ( v-am zis ca nu era cu gandurile pe sosea si colac peste pupaza soarele ii venea din fata), nu se abtinu sa nu exclame:

- Baa, fratele meu, asta sigur a scapat de la balamuc ... ce dracu’ fac ... in stanga copaci , in dreapta copaci ... ce puii mei, aratarea asta nu poate sa mearga decat pe mijloc ?!! Imi bag piciorul!

Pe bune, fata nu a glumit, si-a bagat piciorul in acceleratie.
...

Cand cybermunul OS-69 a parasit nava spatiala ce statea suspendata deasupra varfului dealului, toti, in cap cu Zu si-au pus mari sperante ca va reusi sa deturneze vectorul femeie-masina, codificat WCV (Woman-Car Vector), de la traseul care o apropia periculos de mult de baza lor de cercetare.
Nu au avut prea mult timp de procesat au tecut la faza de executie, au imbracat omul de tinichea - un computer cu inteligenta- in camasa de noapte a Anuscai, femeia teleportata de sub ochii mirati ai lui
Vania, i-au acoperit teasta metalica cu o peruca ce s-a vrut de culoare blonda, i-au tras peste labele metalice ciorapi dintr-un cauciuc elastic si de culoarea pielii, i-au updatat vocabularul si au scos-o la drumul mare sa infrunte WCV-ul.

- Sire, distanta fata de WCV este 30 ( de picioare) , viteza 8 ( procente din viteza sunetului), nu sesizez acceleratie negativa, cuplez generatorul geomagnetic.

- Dobitoc de tinichea, te crezi mai destept decat omul ce te-a conceput, cupleaza generatorul pe unde telurice negative!

- Yes sire!

Fata de la volan simte dintr-o data ca nu mai are putere in piciorul de pe acceleratie, cu efort incearca sa o mentina apasata, ii vine o senzatie de greata, se uita la Piti crezand ca s-a pisat, comanda deschiderea geamului, simte nevoia de o gura de aer, o vede ca prin ceata mai intai pe aratarea din mijlocul drumului, apoi pe motanul Piti care primind doza de unde telurice i-a sarit motaiala si i-a venit asa dintr-o data sa topaie pe bordul masinii.

- Ptiu drace ce-ti veni, eu de-abia ma poci tine de volan iar tie parca ti-a fatat Natasa.

Piti nu si-a pierdut respectul fata de stapana, chiar radiat cu unde telurice, sare inapoi pe scaun ...in locul motanului reapare imaginea femeii din mijlocul soselei, fata de la volan face ochii mari cat cepele cand vede, tot ca prin ceata, ca nebuna nu se fereste din calea masinii, de care o desparte doar zece metri.

- Asta-i chiar idioata, vrea sa fie calcata de mine, nebuna, are placerea asta sadica, Dooamneee !

In sala de comanda Zu urmareste cu sufletul la gura (era singurul care avea suflet) derularea evenimentelor de zona de securitate I, este uluit cum vectorul uman rezista la radiatiile telurice, se gandeste daca trebuie sa-i mareasca doza, este trezit din meditatie de vocea de tinichea a lui OS-69 (nebuna de pe sosea):

- WCV viteza constanta ... WCV viteza constanta ... acceleratie negativa zero ...alarma ... cuplez scutul laser ... cuplez scutul laser ...

(va urma)

5 comentarii:

  1. Apune-i lui Zu ca eu vreau sa calc pe cineva. Ce inseamna asta? Sa-mi lase domnle acceleratia, ca imi vine sa dau. Ma rog, pisica i-o donez daca chiar o vrea. La cat ii de isterica, sa isi mai bata si el capul ca mie mi s-o fi luat :))
    A sa nu o uitam pe Natasa. Musai daca Zu il ia pe Piti Star sa o fure si pe Natasa, pai ce atata nebunie?

    RăspundețiȘtergere
  2. Piteştenii cam ştiu ce poate urma în episodul viitor...

    RăspundețiȘtergere
  3. Zu are alergie la psisci, i-a ramas in gena de la stramosii maya.
    Dupa ce Piti te-a ajutat sa redresezi car-ul, acu vrei sa-l dai de pomana, tine-l, nu se stie ...
    S-ar putea, la pachet cu Natasa, sa scapi de el.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ar fi avut mai multa experienta de covrig ar fi trecut cu masina, intre nebuna si copaci era un lat de masina, a ales calea dreapta sperand ca femeia in camasa de noapte se va feri ...prea tarziu si-a dat seama.

    RăspundețiȘtergere
  5. Il tin ca nu-l vrea nimeni, nu vezi? Ii dau eu lui Zu antialergice, ce atata tura vura.
    Cat despre dama aia, era trecere de pietoni? nu era, vezi? Asa ca ce treaba am eu?

    RăspundețiȘtergere