19 mai 2008

Intalnire de grad inalt (2)

...

Zu trebuia sa ia o decizie in fractiuni de secunda, sa accepte pierderea lui OS-69, un robot super-inteligent, lasandu-l calcat de rotile acestui vehicul, sau sa-l salveze, si cu aceasta ocazie neprevazuta, sa-i testeze aptitudinile de comunicare cu aceasta pamanteanca nesabuita ce se indarjeste si nu vrea sa-si opreasca masina.

- OS-69, cupleaza-ti scutul laser !

- Yes sire! Cuplat scutul!

- Activeaza arma laser ! Tinteste-i neuronul responsabil de piciorul drept.

Cyberului i se activeaza in campul vizual harta creierului obiectivului uman, un marcher se misca alandala pana se fixeaza pe un punct cerebral. O raza coerenta pleaca din dreprtul unde ar fi trebuit sa fie sfarcul pieptului lui si se opreste disipandu-se in parul femeii din masina! Se declanseaza un semnal de alarma : par imbibat cu substante chimice absorbtie raze laser 80 la suta, misiune ratata, semnal pe care il vede afisat pe display si Zu.
El vru sa sloboade o injuratura dar isi da seama ca nu mai are timp, asteapta impactul masinii cu scutul cyberului ...


Masina se opinteste cu partea din fata, la un metru de femeia in camasa de noapte, partea din spate ii cu rotile in aer, doar o clipa, suficient ca fata uluita a soferitei sa stearga parbrizul, apoi cade saltand de doua ori pe caldaramul de piatra.

- Incredibil, cat is eu cu mintea in fatasy, asa ceva nu-mi inchipuiam sa mi se intample, fara sa folosesc frana de picior , ce-i drept uneori o confund cu acceleratia, masina s-a oprit ca un taur in arena. Nu numai eu dar si zaluda din drum are zile.

Deschide precipitata geamul si-i arunca vorbe rele, ca orice sofer unui amarat de pieton :

- Fa, idioato ! Ti s-a urat cu binele! Tu nu vezi ca nu-i nici o zebra pentru trecere. Vrei sa te sinucizi cu masina mea?

Sunetele se sting , se lasa o tacere de cateva clipe, suficiente pentru ca sybermun sa memoreze, sa compare cu ce a are dinainte stocat in bibloteca lui de miliarde de miliarde de biti, a consumat mai multe fractiuni de secnda cautand intelesul pentru ”idioato” si „sinucizi”, construieste fraze prin combinatii de cuvinte si emite in aer una din mai multe variante, mecanic fara intonatie:

- Nu ma numesc idioata eu OS-69 zebra este animal paste iarba traieste in turma tu te sinucizi cu masina ta.

Mai avea si o varianta care incepea cu : „Tu esti idioata ...zebra este sora-ta..”, dar sistemul expert prin inferenta a respins-o, femeia din vehicul era inregistrata in baza de date ca avand o aura energetica peste nivelul normal, plasand-o in categoria fiintelor nascocitoare, imaginative, inventive si nu se cadea sa-i raspunzi ca la marginea universului. Insa dupa acest mic schimb de „amabilitati” sigur ii va scadea rangul din baza de date cu doua nivele.

Piti de alaturea asculta cu atentie convorbirea, nu s-a mirat de vorbele mamei lui adoptive ( care acu ii pe post de soferita, nu-i prima data cand o aude vorbind urat), cat de sunetele metalice, sacadate si fara viata care efectiv i-au zgaraiat creierul cum ai trage cu un cui pe tabla. Ceva se declansa ca un semnal de alarma in capul lui de mata: nu se va termina cu bine aceasta discutie, si asta chiar acum de ziua de nastere a mamei, cand sper si eu la niste bucate speciale. Piti vrea sa-i spuna dar nu stie cum, ceva de genul :

-
Mamica fii buna nu te enerva, maine este ziua ta!

Undele cerebrale ale pisoiului au fost receptionate de cyber, compilate si salvate intr-un fisier codificat: WCV-C (Woman Car Vector - Cat, daca are si alta conotatie, e doar o intamplare).

- Fa tu mai esti si ironica pe deasupra, imi tii lectii de zoologie? Chiar tii sa ma exasperezi? Nu ai de gand sa te feresti din calea masinii?

Femeii de tinichea, pentru unii neavizati ar parea o femeie iesita de la balamuc, i se afiseaza in campul vizual nivelul crescut de adrenalina al interlocutoarei, incearca sa-l scada cuplandu-se cu iesirea sonora la un fisier special pregatit in care adaugase si informatia venita adineauri din capul lui Piti:

- Esti nobila culta buna tanara frumoasa maine de ziua ta la multi ani!

- Vezi, ca nu ma cunosti!? Ma enervez cand cineva ma lauda. Sunt increzuta, snoaba, aroganta, rasfatata, nesuferita (asta imi scapase) şi perfida.


Se lasa o liniste ca de mormant , cyberul era ocupat cu actualizarea fisei electronice a vectorului femeie-masina cu noile caracteristici, iar soferinta se calma asa ca prin minune, zaluda a atins-o la coarda sensibila.

Coboara din masina, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, se apropie ... ii mangaie parul ca de canepa, apoi coboara pe spatele acoperit de camasa de in, spunandu-i :

- Am o pritena
Isabellalorelai, o voi ruga sa dea un anut umanitar, sa-ti facem un cont in euro si unul in roni, sa-ti cumperi mancare, toale, casa si tot ce vrei tu, nu pot sa te las asa in mijlocul drumlui, hai cu mine in masina!

Da sa o prinda de mana, sa o conduca spre masina ... ii simte mana rece ... se uita la fata ei...ochii aduceau a obievtive foto ...renunta ingrozita, se intoarce spre masina tipand ... roteste cheia ... marsarier ... baga piciorul in acceleratie ... masina ruleaza cu viteza maxima .... pana la prima curba ...

17 comentarii:

  1. Hehe, nici tu nu esti totalmente sanatos :)) vai de noi. Merci pentru urari, dar la anu' de ziua mea lasa-ma sa dau peste ea. Discutia e oarecum coerenta, cred ca asa i-as fi spus si eu. Auzi la ea, zebra e sora-mea =)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca se vor mai intoarce extraterestrii.... La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, multumesc, te astept la sampanie! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Oana,ai pus-o ...toate datele tale(alea esenţiale)sunt cyborgate
    cred că fraţii STRUGATKI ar crăpa de invidie;
    aşa cadou ... invidie pozitivă maximă;
    sunteţi minunat de "nesănătoşi"
    să vă dea viaţa MAXIMALE !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sigur ca a pus-o ... cine a pus-o sa conduca cu sanda cu ditamai tocul!
    Ii voi face cadou o pereche de tenisi!
    Si tie MAXIM!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie mi-e frică. Dacă se supără Oana şi dă peste zebră... Peste noi, adică. :lol:
    Mai bine tac...
    Dar nu înainte de a spune LA MULŢI ANI, OANA!

    RăspundețiȘtergere
  7. Straniu personaj Zu, să nu aibă el timp nici să înjure! Noi, pământenii, găsim vreme în orice situaţie...

    Despre blondă nu zic nimic, că i se suie la neuron.

    RăspundețiȘtergere
  8. Lorelai,
    Impartasesc nelinistea-ti, cand am vazut ce tocuri au sandalele ei, primite cadou.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vania,
    Zu mai are inca in bufferul sistemului expert injuratura pe care din motive strategice ca sa nu zic inter-planetare, nu i-a dat "send".

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa respir si eu putin sau si Zu vrea tuica de Pitesti? Ca eu fug din tara :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu i-as da tuica cat sa se-nece, decat sa-l aud cum te injura tocmai de ziua ta.
    De la cine o fi invatat sa injure?
    Trebuie sa fur registrul cu persoanele teleportate.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am venit să mă căiesc(aici rîdeam spăşită dar "nu ai moace ca pe mess")şi să cer iertare,mi-am cerut şi "la locul faptei",nu a fost cu intenţie ... cu tastatura şi din motiv de prea mult rîs ...
    te du şi mă iartă că-s de rîsul petrecerii ... fac flotări cu U-ul în spate
    hai că bem un "bruderşaft" la Oana,să ne treacă ... rîsul

    RăspundețiȘtergere
  13. Cum de la cine, de la Vania? Se mai pune problema? =))

    RăspundețiȘtergere
  14. Hop, că era numărul fatal de comentarii!

    RăspundețiȘtergere
  15. Bine că poate să meargă cu ele, tinereţea e tinereţe, ce să mai vorbim. Mai "pun" şi eu "niscaiva" tocuri d'alea, dar numai când ştiu sigur că mai mult şed, nu umblu.
    Bătrâneţea, deh.

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu fusei la o alta Oana la petrecere ...acuma am intrat in casa!

    Cella,

    Mergem cu U de mana la Oana, sigur ca da, si bem cu el pana se face V.

    Oana & Vania,

    Acu se leaga, Zu a citit inconstientul Anuscai, nevasta lui Vania teleportata intr-o dimineata pe racoare, si era plin de injuraturi primite de la barbatu'su!

    Isabella,
    Oana nu se multumeste ca-i tanara vrea sa fie si inalta!

    RăspundețiȘtergere
  17. Bine ca te plimbi pe la alte Oane! Si bine ca ne-am nascut toate azi :))

    RăspundețiȘtergere