28 ian. 2008

Partidul Căpuşă

Dan voinicelul a fondat în 1991 un partid cu o doctrină de umanism pur şi numai cu membri puri, nepătaţi (mai târziu când va veni vremea accesului la dosarele fostei securitati, se va vedea cât de pur a fost fondatorul cu numele de cod Felix).
O dată cu alegerile din 2000, ştacheta pentru a accede în parlament a fost ridicată la 5 procente. Strategul, omul antenelor, a găsit o soluţie,inspirat fiind de insecta care se înfinge la gâtul animalului şi trăieşte cu sângele acestuia. Animalul ales, nu a fost altul decât PDSR-ul tătucului Ilici.
Căpuşa PUR a supt cam 2 ani, după care s-a lăsat căzută de greutatea sângelui adunat. Căpuşele au rămas în parlament, bine mersi, până la terminarea mandatului (pentru siesta sângelui îngurgitat).
În arşiţa verii anului 2004, PC (Partidul Căpuşă) punea la cale noua strategie (credeţi că au gândit mult?) de escaladare în parlament.
Unii au cochetat cu alianţa DA, dar câştig de cauză a avut fondatorul Dan conservatorul, care a hotărât să se ascundă în lâna oilor PSD-iste conduse de Adrian, copilul minune al tătucului.
După aflarea rezultatelor de la prezidenţiale, căpuşa orgolioasă parcă a înnebunit (adică şi-a pierdut stăpânirea de sine, cine ar fi crezut că Adrian nu va ieşi învingător). În cădere de la gâtul oii PSD a înclinat balanţa (sigla PC) în favoarea alianţei DA.
Martorii oculari spun că Traian (preşdintele nou ales, nu împăratul roman) a dezlipit cu greu căpuşa (adevarul este că un marinar ar trebui să ştie cum se scoate din pielea omului o căpuşă).
Nu avem detalii, dar presupunem că matelotul pierzându-şi cumpătul (se va vedea mai apoi că nu îl caracterizează cumpătarea), a strâns de căpuşă, sângele acesteia a pătruns în corpul PSD (nici acum, după trei ani de la jalnica întâmplare, PSD nu reuşeşte să-şi primeneasca sangele).
Cât credeţi că a stat căpuşa înfiptă în guvernul aliantei DA, condus de Călin - file de poveste? A promis ca până în anul de cumpănă 2007, cănd ţara va intra în UE (am văzut şi căpuşă patrioată), dar căpuşa imorală a ieşit cu o lună mai devreme.
După o şcolarizare în patria conservatorilor şi a laburiştilor, Dan a revenit pe plaiurile natale şi a înlocuit numele PUR (impropiu cu petele motanului Felix) cu PC ( C vine de la conservator dar şi de la căpuşă).
Anul marilor confruntări electorale a început sub semnul primenirilor în partide, după duşul rece de la recentele alegeri pentru Parlamentul European.
Fondatorul partidului nu mai vrea să apară în prim plan (mai ales dupa expunerea de fapte din mapa profesională a celei de a doua îndeletniciri). La congresul extraordinar, Dan cu perfidia-i cunoscută a cocoţat-o în fruntea partidului pe Daniela (este Dan la genul feminin). Capuşele din provincie (fiind şi mai sărace) s-au revoltat şi aşa au rămas şi după congres. Va reuşi Dan din spatele Danielei să impingă partidul peste pragul de 5 procente, sau în arşiţa verii viitoare se vor agăţa de lâna unei alianţe binevoitoare?

2 comentarii:

  1. Problema e ca nu prea ii mai pasa nimanui de astia si de partidele lor. Cel putin mie nu prea imi mai pasa. Nici nu mai stiu ce s-a mai intamplat prin tara. Prefer desenele animate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Congresul PC-istilor din duminica ce a trecut mi-a oferit spre final scene de comedie cu motanul Felix
    vizionare placuta

    RăspundețiȘtergere