11 ian. 2008

Femei , fel de fel

Rasfoind presa scrisa , m-a inspirat un ghid pentru bărbaţi, cu prototipurile de femei din care să alegem pe aceea care va marca anul 2008 şi am făcut acest menu :
* veşnic tânără şi nebunatică , un pic zăpăcită dar poţi conta oricând pe ea,independenta, se imbraca normal , este de viata -"femeia copil";
* munceşte mult la firmă , discută numai despre afaceri ,independentă de dimineaţă până seara -" business woman";
* discretă, timidă sa nu te deranjeze ,proaspată tot timpul , fără lavabil pe faţă ,foloseşte din plin apa si săpunul -"femeia ecologică";
* opusul femeii apă şi săpun, intens văruită, ţoale de ţoale provocatoare, unghii ghiare de pisica -"femeia vampă";
* mai tot timpul cu încălţări comode , ţinută lejeră ,nu are timp de dichiseală, cum vede un parc aleargă pe alei ,e greu să o prinzi -"femeia sport";
* stilata, se supără dacă nu ştii cum şi când să-i săruţi mâna , cina la restaurant de epocă ,să-i faci curte, visătoare, nu te insoţeşte pe stadioane -"femeia retro";
* te spală , te calcă , te ţine la patru ace , bârfeşte la cafea cu prietena , dependentă financiar -"femeia casnică".
Anul acesta "la femme politique" nu va fi la modă "!?

12 comentarii:

  1. Ca sa fie la moda femeia politica, mai intai trebuie sa existe. Iar la noi nu prea exista. Poate cocota politica, dar femeia... greu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cocota politica , esti hard astazi .Clar, nu o gasim in femeia casnica , doar in toate din celelate in procente in fuctie de cat le-a dat Doamne , Doamne.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti vand un secret: Femeile se plictisesc repede, asa ca la fel de repede se plictisesc si de politica. Orice femeie care sta acolo o face pentru bani. Ca sa ramana in varf, trebuie sa faca compromisuri, iar femeile care fac compromisuri tot cocote sunt. Eu nu as face un compromis stiind ca pana la urma tot o sa ma plictisesc de moarte in mediul respectiv. Si apoi, sincer, ce treaba are femeia cu politica. Nu zic ca nu sunt si exceptii, dar nu prin ograda noastra.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca vom avea o 'Doamna de fier' a Romaniei !Dupa un cizmar , un om al apelor , geolog si un om al marilor , ar fi timpul si unei doamne hard .

    RăspundețiȘtergere
  5. E simpatic articolul, dar eu cred ca fiecare femeie are o trasatura generala, dar are apoi cate ceva din toate, uneori munceste prea mult, alteori e prea casnica, alta data e cocheta, samd. Asa cum sunt barbati fel de fel, sunt si femei fel de fel..
    Imi pare rau ca Oana este asa cinica si generealizeaza prea usor. Cat despre plictiseala, politica e un mediu in care nu poti sa te plictisesti, mai ales la noi..

    RăspundețiȘtergere
  6. Intentia a fost un subiect lejer de week-end .Cu moda va fi tot femeia anul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nicu, nu stiu ce ti-a venit cu aceasta clasificare, dar e mortala! Eu ma regasesc la primul model, dar marturisesc sincer ca imi doresc sa fac si politica. Problema la noi nu este a femeilor-poiticieni, ci a femeilior-lideri, acestea din urma fiind inca ori inexistente ori neagreate. Speranta mea este sa particip la coagularea modelului de femeie-lider, ramanand insa ca nucleu o femeie din prima categorie a clasificarii tale!

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa sa fie cum zici, succes ! Poet, blogger , politician. Nu uita ca drumul spre politica este presarat cu ciulini, nu trandafiri .
    p.s. :) si trandafirii au spini .

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, e chiar un subiect de week-end, am spus deja ca e simpatic articolul si mi-a placut. Dar spuneam ca suntem cate ceva din fiecare categorie - in proportii mai mari sau mai mici - pentru ca mie, spre deosebire de Maria, imi vine greu sa ma regasesc cu totul intr-o categorie anume.
    O seara frumoasa.
    Si nu uitati: "este o nebunie sa urasti toti trandafirii, doar pentru ca o data te-ai intepat intr-un spin"..:)

    RăspundețiȘtergere
  10. femeia perfecta nu se poarta anu asta? :-?

    RăspundețiȘtergere
  11. @corina
    Eu m-am intepat intr-un spin de trandafir de furie ca nu mai venea la intalnire , cu toatea acestea nu-i urasc , dar de fiecare cand ii vad in buchet de trei , simt o furnicatura ... in deget. Deocamdata nu , poate voi deveni un fan al celor trei.

    RăspundețiȘtergere
  12. @ si- ce- daca
    Si ce daca se poarta ?

    RăspundețiȘtergere