23 aug. 2007

Le-a zis-o!

   

Preşedintele Traian Băsescu sugerează că scandalul vizelor de la Chişinău, în centrul căruia se află un diplomat român, a fost o înscenare şi promite că Bucureştiul va avea o reacţie dură la „agresiunea” autorităţilor moldovene. Prezent, marţi seară, la Şcoala de vară „Comunităţi româneşti şi identitate europeană”, a fost întrebat de o tânără din Republica Moldova despre scandalul diplomatic cu autorităţile de la Chişinău. Traian Băsescu a spus mai întâi că vizele pentru moldoveni nu se acordă la consulatul de la Chişinău, ci de la Bucureşti, astfel încât funcţionarul nu putea înlesni obţinerea nici unei vize. „Ştim povestea invitării funcţionarului din ambasadă într-un restaurant de o doamnă de la o agenţie de turism, pe care a luat-o apoi poliţia moldoveană. Ştim că soţul doamnei a făcut apel la funcţionar.
 Tot trucul a fost legat de nevoia ca funcţionarul român să fie filmat cu un plic care nu se ştie dacă îl dă sau îl primeşte. Ar fi bine să se renunţe la provocări, pentru că noi ştim că fraudele se fac la firmele de turism”. Pe un ton enervat, Băsescu a adăugat că statul român va răspunde „extrem de dur” în cazul acestui „truc”. „Este ultima agresiune la adresa României orchestrată şi vom răspunde extrem de dur de data asta! S-a mers prea departe!”, a spus preşedintele, menţionând că mai mulţi moldoveni lucrează în Consulatul de la Chişinău. „În ianuarie am mers la Chişinău, nemulţumit de cum se dau vizele. Sunt lucruri complicate acolo...”.


Nu am fost acolo, dar cred că aşa a zis .Dacă aş folosi un alt limbaj ar suna aşa:"maaamăă wau ce le-a zis-o , marfă, beton gagiu' mânca-ţi-aş'".
Moldoveni de dincolo , staţi bre linistiţi, Băsescu trebuie să mai primească nişte epruvete de vin , că "tare bun vin aveţi şi rar il dăde-ţi.. hăă hăăă hăăăă..."

2 comentarii:

  1. Dacă nu ar fi complicat, ar fi simplu. Problema este că racheţi moldoveni se şi văd intraţi în Europa pe baza micului trafic de frontieră. Uite că ţeapă. Jocul a fost regizat cred că de aici ca să fie un motiv acolo.

    RăspundețiȘtergere