15 sept. 2007

Diplomat si blogger in Thailanda

A fost sau nu la gagici !
Încă de la prima sa postare, diplomatul recunoştea că, apropiindu-se de finalul celor patru ani de misiune: „Nu aş suporta să mă despart de Thailanda, care a devenit ţara mea acum”. El sugera şi că, poate, menirea lui e de a rămâne acolo şi de a deveni „blogger profesionist” în noua sa patrie. În plus, toate referirile sale la viaţa de noapte din Bangkok erau banale, fără nici o notă de scandal, încât nimeni n-ar fi zis că diplomatul ar renunţa într-adevăr la carieră şi că vorbele au fost altceva decât nişte remarci politicoase.

Însă n-au trecut două zile şi blogul lui Ian Proud a devenit o atracţie în blogosfera thailandeză şi o durere de cap pentru Foreign Office (MAE-ul britanic). Nu atât din pricina a ceea ce scria diplomatul, ci a comentariilor postate de localnici care l-au portretizat drept client fidel al localurilor rău-famate din cartierele cu felinar roşu ale capitalei thailandeze. Mărturiile furnizate de bloggeri (care l-au recunoscut în poză) aveau să se dovedească reale, căci diplomatul n-a mai putut decât să-şi atenueze „diplomatic” vinovăţia, dar nu să o respingă cu totul, recunoscând că frecventa anumite localuri „dar nu în mod regulat”.

„Nu o să mă plâng că n-am fost niciodată acolo (în localuri cu fete de consumaţie – n.r.). Dar, în acelaşi timp, sugestia că eu aş fi un pilon al industriei sexului din Bangkok e patetică”, a declarat Proud, citat de AP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu