10 iun. 2016

EURO 2016. Franţa - România

Astăzi, 10 niunie, de la ora 22.00,  Romania va juca cu Franta pe Stade de France. Este primul meci al Campionatului European de fotbal, EURO 2016. Nu ca rezultat ci ca manieră de joc, nu aş mai vrea să văd  un meci ca cel din 9 iunie 2008, când după 93 de minute rezultatul a fost alb. Să fie şi un meci egal dar să vedem şi goluri, să vedem cât mai multe şuturi pe poartă, nu numai spre  poartă.  Atunci România a jucat la respect, aşa cum le-a cerut  tehnicianul Piţi. 

Nu mai ştiu pe dinafară exact componenţa celor două formaţii. Printre tricolori au evoluat: Lobonţ, Mutu, Rădoi, Raţ, Tamaş, Niculae, Chivu, Dică, Nicoliţă, iar la francezi: Benzema, Anelca, Riberi, Malouda. 

Pentru meciul de diseară din deschiderea noii ediţii a campionatului European de fotbal, pentru culorile României vor lupta: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Dragoş. Grigore, Raţ - Pintilii, Hoban - Adi Popa, Stanciu, Bogdan Stancu - Florin Andone (sursa: Digisport). Deviza tehnicianului Iordănescu, zis şi tata Puiu, este : Cu Dumnezeu înainte!

Se aude că la meciul de diseară, de pe Stade  France,  vor fi pe scaune 15000 de români. Ei vor fi cu adevărat al 12-lea jucător. Vor face valuri! Sperăm să nu fie niciun incident, niciun atentat! Să fie pace! Să vedem un fotbal de calitate. Cu puţin noroc, ce-ar fi să batem Franţa! Hai, România!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu