8 nov. 2012

După HU vine XI

Sărbătoare roşie în China! Pe durata a şapte zile, (Numai Dumnezeu ştie câte se pot  face în 7 zile!)  din 8 până în 14 noiembrie, se vor întinde lucrările Congresului al XVIII- lea al Partidului Comunist al Chinei. Preşedintele în funcţie, Hu Jintao, ştie că va fi schimbat. Comuniştii chinezi îl vor alege succesor pe Xi Jinping. Comuniştii chinezi, cei din vârful piramidei,  au înţeles ce trebuie din  istoria Partidului Comunist Român. Au priceput că dacă Preşedintele  nu este schimbat la timp din funcţie, riscă  nu numai să fie pus cu spatele la zid, ci  să tragă şi partidul după el, să-l îngroape. Şi au mai reţinut un lucru, omenesc de altfel,  că membrii rămaşi nu se vor arunca în groapă după cel împuşcat.  Ei vor da din coate, îşi vor schimba părul, dar nu se vor lăsa traşi la fund de vârtejul dispariţiei iubitului lor conducător. 
În istoria noastră, ultimul congres al PCR, al XIV-lea, a avut loc în noiembrie 89. Al XV-lea congres  nu a mai avut loc, membrii de partid nu au mai plătit cotizaţia după 25 decembrie 89, ziua în care Nicolae Ceauşescu, conducător de partid şi ţară, a fost împuşcat de un grup de revoluţionari, după un proces sumar.  
Nu-mi place de chinezi! Nu sunt fairplay . Noi am împortat şi am implementat revoluţia lor culturală din anii şaptezeci dar ei nu au importata revolta noastră din 89. Răbdarea chinezilor e proverbială. Poate după al o sutălea congres nu vor mai plăti nici ei cotizaţia.

UPDATE








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu