30 mar. 2009

Ora Pamantului

Prima repriză a meciului de fotbal pentru calificare la Mondialul din Africa de Sud se suprapune la indigo cu Ora Pământului. Earth Hour , din litere cu cerneală verde, este un brand al ecologiştilor, al fanilor Greenpeace. Nu-i nici o noutate , toate orele din zi şi noapte sunt orele Pământului, care dacă nu s-ar roti în jurul axei cum se învârte patrupedul în jurul cozii nu am avea oră, nici zi , nici noapte. Dacă nu stopăm încălzirea globală, stingând lumina în prima repriză a meciului, viitorul Pământului este sumbru, stă sub zodia cancerului, adică se va încălzi pînă se va opri. Mai rău decât să se oprească Pământul din învârteală nu poate să ne fie. Să ne păstram cumpătul. De oprit nu se va opri de tot. Nimic nu este static totul este în mişcare.Să avem un pic de respect faţă de Galileo Galilei,care pentru E pur si muove a pătimit până la sfârşitul vieţii.

Pe măsură ce va creşte încălzirea globală, Pământul se va roti din ce în ce mai încet. Conservarea energiei este lege, nu-i tocmeală. Ora va ţine cât o zi apoi cât o săptămână, şi din inerţie va depăşi un pic săptămîna până se va obişnui Pământul cu rotirea sa înceată. Noi ar trebui să ne oprim aici! că mai rău decât să ţină ziua şi noaptea împeună cât o jumătate de an, nu cred că poate fi. Astfel primăvara va dura o zi. Nu-i rău că sunt multe de trebăluit. Mai rău va fi cu somnul. Cine va dori să doarmă ziua, va lasa un pic treburile şi va pleca în partea întunecată a Pămîntului. Da, acesta poate fi un motiv serios de emigrare. Se duc oamenii pe alte meridiane la culcare. Dacă primăvara va fi zi, atunci vara va fi noapte. Ce logică! Ce tragedie! E tragedia de care vă spuneam mai sus. Munceşti toată ziua, adică toată primăvara ari, semeni, prăşeşti şi cînd să vină vara să se coacă toate, să strângi roadele, nu mai este soare, fiindcă el apune, vine nopatea, îi rece şi se lasă o lungă întunecime.
Până aici! Mă împotmolesc, nu pot să-mi imginez cum va arăta Pământul când vara va fi tot timpul noapte.
Mă duc să vad meciul la lumânare. Dacă îl pierdem de vină este Ora Pămâtului. Ce logică!

8 comentarii:

  1. Cred că a început pământul să-şi încetinească rotaţie, căci simt că s-a lungit ziua...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand se va lungi si ora atunci Nationala va reusi sa bata orice echipa de pe mapamond.

    RăspundețiȘtergere
  3. Servus!
    Primăvara zi si vara noapte... Ar fi suportabil şi aşa... :)
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ora ar fi dubla fata de cat e acum, cate autogoluri ar marca jucatorii nostri intr-un meci?
    Acu sa va vaz, ca de poezii va stiti tine toata ziua:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Flavius, ori cat ar fi ziua de lunga, oamenii harnici se plang ca nu timpul nu le ajunge.

    Horia, imi scapase amanuntul, la noi autogolul a devenit o obisnuinta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Tinand cont ca oricum n-am fost acasa la ora respectiva, a fost bezna totala :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce enervante-s reginele/printesele/ma rog, arogantele astea cu dinastii - monarhistele, intr-un cuvant! Pai ele-s culmea ecologiei, ca nu-s niciodata acasa:)... Da, incep sa scriu ”Reginele absente”, seria 3, volumul 4.

    RăspundețiȘtergere
  8. Oana, asa deci, te menajezi , nu stai in benzna, dar elfele? ele pot!
    "vantul incepu sa sufle tot mai tare iar atmosfera se intunecase de tot. Yass se simtea destul de singura si de speriata ..."


    Horia, pentru regina se vaneaza cel mai frumos animal de blana, ea nu suporta haina din blana artificiala si nici lumina palida de la lumanare.

    RăspundețiȘtergere