6 feb. 2009

Exprimări nepotrivite

Mebrii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor reuniţi în şedinţa din 2 februarie, au stabilit bugetul pentru anul 2009. Faţă de anul 2008, bugetul este mai mare cu 22 procente, după ce au renunţat la unele cheltuieli legate de finalizarea postului de televiziune al parlamentului, de construirea unui hotel propriu , de amenajarea unei sere de plante (!).
Nu şi-au redus cheltuielile care le-ar fi diminuat unele privilegii: transport şi cazare gratuit, deplasări în stăinătate.
Neavând bani pentru o televiziune prorie, au gândit o strategie pe seama folosirii televiziunii naţionale.Nu este rea ideea , este nociv modul de gândire a unor parlamentari.

Cezar Preda deputat PD-L i-a cerut Robertei Anastase, şefa Camerei:
Aici, dacă-mi permiteţi, doamnă preşedinte, aş vrea să spun că urmărind toată expunerea domnului Adrian Năstase, îmi pun şi eu o întrebareşi până la urmă aici ar trebui să se îndrepte strategia noastră. ...
Haideţi doamnă, să îndreptăm strategia noastră ca această televiziune publică să intre şi să facătreabă aici, pentru aleşi şi să facă studioul pe banii lor, să prezinte activitatea din Parlament aşa cum dorim noi, pentru că până la urmăeste o televiziune publică şi ea face ce-i spunem noi, nu ce vor alţii.

De la un parlament la altul. De la cel român la cel italian.
Senatorul italian Piergiorgio Stiffoni, membru al Ligii Nordului consideră că etnia română nu este demnă să rămână într-o Europă Unită.
După ce doi români din Napoli au fost arestaţi fiindca au încercat să violeze o italiancă de 45 de ani, senatorul Stiffoni a făcut declaraţii jignitoare la adresa imigranţilor români:
Dacă un extraterestru ar coborî pe pământ şi m-ar înterba care este specializarea românilor, i-aş răspunde că violul. Deschiderea frontierelor spre Est a fost cel mai mare dezastru pentru ţara noastră, pentru că a antrenat cel mai rău tip de imigranţi" .
Sunt indignat, dar cine nu este?
Domnul Adrian NASTASE , vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, trimite o scrisoare Domnului Renato Schifani, Preşedinte al Senatului Republicii Italiene, în care îşi exprimă revolta şi dezamăgirea faţă de cele declarate de senatorul Piergiorgio Stiffoni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu