31 oct. 2008

Enunţuri

Cine spune că nu este sau nu va fi lovit de criza economică şi finaciară este un utopic, este cu capul în nori. El ar trebui să ştie că stând cu gânditorul în nori, mai aproape de bolta cerească, riscă să fie nimerit dacă nu de criză atunci de un meteorit, cu toate că probabilitatea ca o stea căzătoare să-l lovească e foarte mică, e cât câtul dintre o furnică şi toate suratele ei dintr-un muşuroi.

Cu aceiaşi probabilitate mică, cele mai mari bănci din State cu sedii înalte până la nori, ar putea să dispară din lumea finaciară.
Pe cât de mică a fost probabilitatea, pe atât de mare a fost stupoarea şi degringolada în lumea finaciară, la auzul veştii că o ditamai instituţie bancară a sucombat.

Nu vor fi atinse de criză Soarele şi Luna, Steaua Polara şi Luceafărul, supernovele şi roiurile de stele din Calea Lactee. Ele rămân nemuritoare şi reci.
Prin urmare, criza va afecta suflarea pămâtească, pe bancheri, pe creditori şi creditaţi dar şi pe cei care nedorind să îmbogăţească pe alţii ţin banii sub saltea.

Economia, în general, este guvernată de legi oarbe, care lovesc fără milă, fără discriminare, pe toţi, fără eroare, indiferent de sex şi rasă, de religie şi ideologie, de mentalitate şi filozofie.

Munca nu mai este brăţară de aur pentru cei care o viaţă întreagă au muncit şi nu au nimic.Dacă nu ar fi muncit?

Drama e la fel de mare şi pentru cel care pierde un bou din cei doi câţi trag în jug, şi pentru cel care pierde un miliard de lei din două, fiindcă ambii pierd jumătate din avere.

O agenţie de peste ocean, folosind un standard pur, coboară ratingul ţării, avertizând investitorii că aceasta nu mai este atractivă.

Candidaţii la fotoliile din Camere, folosind un standard impur, ridică ratingul, ne spun că vor face şi vor drege, astfel ca pe râurile interioare să curgă numai lapte şi miere.

Cine va elucida diferendul?

6 comentarii:

  1. Cum cine? Cine a făcut şi criza. Ăia de a zis Trăienică că sunt mai corupţi decât corupţii noştri rupţi în fund. Altfel, laptele s-a acrit şi mierea e amară, ar trebui să găsească alt gen de abureli catindaţii ăştia. Pe mine m-au plictisit :)

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce? O luna plina de Halloween! Ii vom demasca in seara de Sf. Andrei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sunt plictisita bine, si cu criza si cu politica. Mda, poate il demascam in seara de SF. Andrei :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa 30. nov. dupa ce se vor vedea cu sacii in parlament, isi vor pune alte masti. Sunt si unii , de ce sa nu o spunem, care nu au nevoie de masca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma cam plicti politica si criza dar din pacate sunt o realitate. Nu stiu cat a atins pana acum criza asta neastamparata Romania dar in Spania se resimte inca de la inceputul lui 2008.

    RăspundețiȘtergere
  6. Laura,
    Pe noi nu ne mai atinge nici holera.Dupa '90 am ne-am injectat cu atatea crize incat am devenit imuni.
    Pe la ce case ai mai auzit in ultima vreme sa se mareasca lefurile cu 50 la suta? Am auzit de oamenii nostri din Spania. Nu se grabesc sa revina in tara, spera sa-si recapete joburile. Tie si lor va doresc tot binele din lume!

    RăspundețiȘtergere