28 aug. 2008

Dumnezeul lui Gigi

Aseară, după victoria Stelei în faţa Galatei, simţii ce înseamnă fotbalul profesionist.

Eu mă alesei cu o bucurie imensă şi o insomnie, iar Gigi Becali, pastorul echipei, cu mulţi bani în cont, donaţi de UEFA.

Jucătorii nu se bucuraseră excesiv la finalul meciului, deşi Steaua intrase pentru a treia oară conescutiv în grupele Ligii Campionilor, sau la masa bogaţilor, cum îi place lui Gigi să spună.

În această ediţie au de spălat ruşinea de a fi terminat faza grupelor din ediţia trecută pe ultimul loc, cu un singur punct din 18 posibile.

Meritul, pentru această victorie istorică, este al celor care au luptat pe gazon: Zapata, P. Marin, Goian, Rădoi, Neşu, Ov. Petre (Tiago Gomes din min. 82), Lovin, Nicoliţă, Dayro Moreno, Toja (Ghionea din min. 68), Arthuro (B. Stancu din min. 78), şi al inimosului, sobrului, ambiţiosului antrenor M. Lăcătuş.

Gigi recunoaşte că nu ia asupra sa nici o parte din meritele jucătorilor. El doar a ajutat echipa cu rugăciuni către Dumnezeu. El este convins că dacă nu se ruga, Steaua nu se califica.

Sunt sigur că şi jucătorii echipei Galata s-au rugat la Dumnezeu.

Să fie mai tare la fotbal Dumnezeul lui Gigi decât Dumnezeul echipei de spahii şi ieniceri?

Înclin să cred că aseară Gigi a avut Dumnezeul lui şi numai al lui: alergătorul de cursă lungă, Bănel de Făurei , zis şi Jardel.

El a introdus de două ori mingea în poarta turcilor, fără aceste goluri Steaua nu se califica.

Dacă vreun impresar va pune ochii pe Banel, atunci vom vedea şi câte parale face Dumnezeul lui Gigi.


4 comentarii:

  1. Eu sunt stelista, dar am ajuns sa nu ma mai uit la meciuri din cauza dusului de Gigi. Ma enerveaza cand incepe si isi face planuri, pe aia ii batem, pe aia nu, etc. De parca depinde de el pe cine bate si pe cine nu. Uneori imi vine sa-i dau una in freza. Ma rog, mereu imi vine, dar uneori chiar as sparge si tv-ul, desigur, el nu are nici o vina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu prostia si fatarnicia lui ia din stralucirea Stelei.
    Trecand peste el, nu inainte de ai da si eu una in freza, jucatorii sunt de toata lauda, ei de fapt duc mai departe traditia Stelei.
    Aseara la Monte Carlo, rusii de la Zenit Sankt-Petersburg au invins pe englezii de la Manchester United intrand in posesia Supercupei Europei, fiind a doua echipa din Estul Europei, Steaua fiind prima care a castigat acelasi trofeu in 1987.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeul lui Gigi e norocul prostului :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, pana cand s-o supara si El. Nu-I place sa fie jucat.

    RăspundețiȘtergere