27 dec. 2007

A venit la mine mama

Cand noaptea este cea mai lunga , zapada se aseaza greu pe sat, pune in desaga vin , cozonac , pleaca dis de dimineata sa prinda trenul spre departatul oras .A lasat singura casa , cainele scancind in lant, lumanari aprinse in tintirim, a plecat ca de Craciun sa fie cu unul din al ei copil. O zi intreaga a mers pe tren , nimica n-a mancat , asteptand Nasterea lui Iisus. Cand seara incepu colindatori si usa se deschise , mama aparu in prag si ce mare bucurie ne cuprinse! De pom si de cadouri nu ne-a mai pasat , casa era plina de Craciun , doar venise mama!
O zi ca asta pe an e de ajuns sa vina la noi mama, sa ne reamintim obiceiurile ce le uitaram stand la oras , colindand cu ea pana-n zorii Nasterii Domnului.

4 comentarii:

  1. Frumoasa si sensibila descriere a unui fapt atat de simplu, dar atat de incarcat de toate semnificatiile si emotiile cele mai profunde. Pentru fiecare din noi mama e cea mai minunata faptura din lume si sper sa dea Dumnezeu sa ramana cat mai mult timp alaturi de noi.
    Sarbatori fericite in continuare si un An Nou cu sanatate si impliniri, alaturi de toti cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Horia,
    iti doresc un An Nou plin cu de toate bunatatile !

    RăspundețiȘtergere
  3. Radu, asa venea si mamica mea, din micul targ moldovenesc in care am copilarit si imi aducea papa buna, pt ca eu, fetita rasfatata, nu puteam ori nu voiam sa fac. Dar mamica mea a murit acum 4 ani si nu mai vine decat in vis!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumnezeu sa-ti odihneasca mama !Mama este icoana noastra fie de este langa noi sau undeva departe .

    RăspundețiȘtergere