26 nov. 2007

Sa nu mancam de dulce !

"Credinta dreaptă nu ne foloseşte cu nimic, atunci cand avem o viată stricata" - Sf. Ioan Gura de Aur.
Cei care nu se pot abtine in aceasta perioada de post, de la placerile trupesti ,adica tot ce-i din carne , lapte , oua si nu numai, se scuza spunand ca nu conteaza ce bagi in gura, doar ce scoti ;ce scoate omul pe gura tine de fapt de spiritul , de sufletul lui .
In aceasta perioada sufletul omului plange dupa mantuire , vrea sa se duca la duhovnic,dar mintea este inecata de mandrie.
Cei care nu se pot abtine si scot multe pe gura , nu pot tine in frau trupul,ar trebui sa faca foame , fiidca "foamea imblanzeste fiarele" - Pr. Arsenie Boca.
Cei care se abtin de la toate cele enumerate la inceput, nu trebuie sa lase a se vedea pe fata lor si nu trebuie sa se laude !
Bucurati-va ,sambetele si duminiciele din post, sunt cu dezlegare ...numai la peste si vin,atentie insa la cantitate, stricati tot ce ati cladit in timpul saptamanii!
Haideti ca in aceasta perioada sa nu mancam mult si sa postam numai de dulce!

3 comentarii:

  1. Si asa sunt rahitica, daca mai mananc si frunze...

    RăspundețiȘtergere
  2. Oana ,nu stiu ce sa-ti spun ,voi suna un parinte;pana atunci eu zic sa mananci ceea ce-ti place , cred ca ai un metabolism care arde tot , randament foarte bun;asta sa fie cel mai mare pacat al tau.

    RăspundețiȘtergere
  3. Postul (mai ales asta) se simte ca o imensa mangaiere tainica. Inima e mai larga si mai neteda si in plus de asta orice dumicat din te miri ce, umple de bucurie :)

    RăspundețiȘtergere