17 nov. 2019

Nu vrem sa învățam din erorile tragice ale trecutului


Distinsul profesor universitar, Andrei Marga face un recurs la memorie plecând de la starea actuala a nației romane înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Redau un fragment din lungul sau expozeu publicat in ziarul online Cotidianul sub un titlu incitant : La brat cu Mussolini, Hitler & company?

"De-a lungul anilor, am votat cu partide ce anunțau reforme adânci de schimbare democratică și în direcția democrației. Faptul nu mă împiedică, însă, să spun, privind lucid și responsabil, că la ora actuală nu psd-ul este problema României. Acest partid, indispensabil în democrația actuală precum creștin-democrația, liberalismul luminat sau ecologismul serios, a făcut greșeli lăsându-se cotropit de noua Securitate și neștiind să-și prezinte deciziile și să se apere. Problema României actuale este însă alta, anume, încercarea unor parveniți care au apucat la iataganul noii Securități și al „justiției” de a distruge pluralismul politic, atât de greu cucerit în această țară. În fapt – iar timpul va dovedi cu prisosință – actualul președinte nu este soluția pentru România, ci parte a problemei în care ea se afundă și care va costa, din nefericire, mai mult decât încă cinci ani pierduți."


Continuare aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu