25 iun. 2016

Cei mai buni continuă

Este o deviză valabilă îndeosebi în  competiţiile sportive, iar în fotbal este la ordinea zilei. Campionatul European a intrat în faza optimilor. Din cele 24 echipe calificate au rămas 16. Dintre acestea de remarcat că toate echipele din Insulele Britanice s-au calificat: Anglia, Tara Galilor, Irlanda de Nord, Irlanda,  la care adăugăm Islanda, supriza  acestei ediţii de campionat european. 

Ce meci va fi luni pe 27 iunie de la orele 22, Anglia - Islanda! 
Dar şi Ţara Galilor - Irlanda de Nord, astă seară de la orele 19! 

S-au calificat, deşi nu au confirmat valoarea lor, Spania şi  Portugalia. Dar mingea este rotundă, nu m-aş mira să le vedem mai sus.  

 Să  trec pe răboj echipele  care au plecat acasă. Cap de listă este naşionala noastră, ne place sau nu ne place aşa s-a întâmplat, fiind în grupa A,  a fost prima care şi-a făcut bagajele.  Au mai plecat, Turcia, Albania, Ucraina, Rusia, Suedia, Austria şi Cehia. Nu credeam că ruşii şi ucrainienii nu vor trece de faza grupelor. Deşi au făcut doar un singur meci egal ca şi noi, nu este un motiv să ne mai îndulcim amara  înfrângere suferită în faţa Albaniei! 

Mă întreb unde or fi acum cei care au făcut parte din lotul naşionalei noastre la Euro 2016? S-au ascuns! E căldură mare! Am auzit că tata Puiu a plecat la muntele Athos. Nu se călugăreşte, este în vacanţă de  recuperare psihică. Nu e uşor să ieşi din fotbal pe uşa din dos! 

Văd acum primul meci din optimi, dintre eleveţieni  şi polonezi. De eleveţieni nu mai zic nimic, îi urmăresc pe polonezi, ne vor fi adversari în noiembrie, în preliminariile viitorului campionat mondial din 2018. Dacă noi nu am reuşit să ţinem de acel 1-0 cu Elveţia să-i vedem pe polonezi dacă  vor reuşi! Dacă da, atunci România va avea un adversar puternic în viitorele preliminarii. Dar să nu ne mai stricăm ziua. Să ne delectăm cu meciurile frumoase din optimi şi nu numai!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu