14 oct. 2015

Spre Paris prin Torshavn



Meciul de pe Arena Nationala impotriva  Finlandei  incheiat in extremis cu un egal a turnat vin de pelin in paharul romanilor, a celor  indragostiti de jocul cu mingea rotunda.  Fotbalistii intervievati ne-au  promis  ca o sa ne indulceasca amarul  doar peste trei zile, dupa ultimul meci din grupa   impotriva celor din Insulele Feroe. Asadar "armata"  condusa de genearlul Iordanescu au plecat departe-departe la dracu' in praznic unde a intarcat mutu iapa ca sa ne aduca  "lana de aur",  mult asteptata fericire de a ne califica la Euro 2016, de a primi bilet pentru Paris.

Romania a invins Insulele Feroe! O victorie cat o calificare! Bravo baieti! Ati fost extraordinari. Ati aratat nu numai noua romanilor din fata ecranelor ci lumii intregi  ca sunteti o echipa mare. Insa nu stiu cat de  mare a fost bucuria romanilor daca pana a doua zi dimineata nu a mai ramas din ea decat doar  ... zatul  din ceasca de cafea..

Romanii victoriosii in lupta cu feroezii  nu au fost intampinati   la aeroport. Sa nu vezi si sa nu crezi. Se vede si din avion ca impatimitii  jocului cu balonul rotund  nu au lepadat haina supararii imbrcata dupa meciul cu Finlanda.

Nu acelasi lucru se poate spune despre "stejari", depre jucatorii din echipa de rugby ai Romaniei. Desi au castigat doar un meci in faza grupelor campionatului mondial din Anglia, ei au fost aplaudati, au fost asteptati cu flori  la sosirea pe aeroport. Este un tratament diferit cum diferite sunt si forma mingilor, una este rotunda cealalta este ovala.

Dar, una peste alta Romania va fi acolo la turneul final din Franta. La tragerea la sorti cu suguranta nu va cadea cu Olanda!

Bata-va sa va bata norocul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu