22 feb. 2013

STEAUA a eliminat-o pe AJAX



Aşa cum ne cere şi primul vers al  imnului naţional,  din când în când, steliştii se   trezesc din somnul dulce-amar al campionatului intern, şi luptă de la egal la egal cu elita fotbalului European. Sunt mobilizatoare şi versurile: “ Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă / Acum ori niciodata sa dăm dovezi la lume”
 Apropo de imn, aseară,  Steaua merita să i se cânte imnul!

Iată că după opt ani, Steaua repetă performanţa de a se califica în optimile Europa League. Atunci a înfruntat  Valencia, aseară a dat piept cu Ajax Amsterdam. După înfrângerea suferită în tur, a primit două goluri fără să marcheze  niciunul,   de bună seamă,  Steaua nu era favorită, şi apoi cine nu a văzut cum îi privea aroganţii de olandezi.   “Lăncierii”  se  şi vedeau calificaţi, ţinta  lor era mai în faţa competiţiei, să joace Finala pe stadionul  din Amsterdam. În schimb steliştii au dat totul pe teren, au muncit, au alergat, au ţinut de minge, şi tot timpul să nu uităm asta, ei au jucat  cu  ghilotina deasupra capului- un singur gol în poarta lui Tătăruşanu. Un gol primit ar fi năruit toate speranţele, toate visele frumoase, adică le-ar fi turnat plumb în ghete. Steaua a marcat două goluri graţie celor doi fundaşi: Latovlevici şi Chiricheş. S-a repetat, la indigou,  performanţa de acum opt ani cu Valencia, când au  anulat avantajul  de două goluri ale adversarului,şi  s-au calificat în urma loviturilor de la punctual cu var.

În perspectiva  meciului  din optimi cu Chelsea Londra, campioana Europei, trebuie să fim cinstiţi cu noi, Steaua nu are jucători de înaltă clasă  în linia de atac. În meciul de aseară, Steaua a învins pe Ajax cu golurile marcate de cei doi fundaşi. La înaintare, brazilianul Tatu n-a făcut mare brânză pentru “Steaua ciobanului”. El  este scund, un mare handicap,  şi deşi este  iute ca argintul viu- fuge, se strecoară-, el nu reuşeşte să  marce gol, fie că pierde uşor  mingea, copilăreşte,  fie că nu  nimereşte  între buturi, asta când apucă  să  tragă pe  spaţiul porţii.   Muntenegreanul Nicolic este mult  mai înalt şi mai gros decât Tatu, un avantaj când  dă piept cu adversarul, dar degeaba, când e să bage mingea în poartă,  parcă  uită de ce a juns în careul advers, se poticneşte.

Până la următorul meci din optimi, să ne bucurăm că avem o echipă în faza optimilor, şi să  invocăm mai puţin pronia cerească, să nu facem excese, căci fie vorba între noi, şi englezii au Dumnezeu lor!  

21 februarie 2013,  Steaua -  Ajax  (2- 0)  după 120 de minute şi 4-2 la penaltiuri!
Felicitări  Steaua pentru seara magică oferită românilor! 

Antrenorul  Laurentiu Reghecamp a început partida cu:  
Tătăruşanu - Râpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Tatu, Prepeliţă, Tănase - Ad. Popa, Rusescu, Chipciu.
Au intrat pe parcursul jocului: Nicolic, Filip, Pârvulescu.
AJAX a început jocul cu : Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - Poulsen, De Jong, Eriksen - Cuenca, Sigthorsson, Fischer.
Video cu gourile partidei STEAUA-AJAX, aici,  pe site-ul UEFA! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu