"Una dintre solutiile posibile pentru ca statul sa nu mai plateasca pensii militare de stat militarilor este ca militarii sa nu mai apuce pensia. Sa moara pe timpul cat sunt inca in activitate. Nu neaparat pe campul de lupta, ci mai ales din cauza de epuizare biologica."
"Cum omul, militar sau nu, isi schimba caracteristicile biologice in fiecare etapa majora a vietii sale, si militarul este, din punct de vedere fizic, bun de trimis la razboi doar pana pe la 50 de ani, daca este ofiter, adica luptator de comanda si stat major, ori pana pe la 45 de ani, daca este luptator cu arma in mana."
Doua extrase din articolul Despre speranța de moarte a militarilor Armatei României, publicat in www.ziare.com de Hari Bucur-Marcu.
Domnia-sa are o experienta de decenii in mediul international, pe problematici legate de institutionalizarea domeniului apararii nationale, controlul democratic al sistemelor de securitate nationala, politici de securitate si de aparare nationala. Ofiter de aviatie si fost sef al Serviciului Strategii de Aparare la Statul Major General, detine titlul de doctor in stiinte militare, obtinut in 2001 la Academia de Inalte Studii Militare cu teza "Implicatii economice in planificarea apararii nationale a Romaniei". In perioada 1990 - 2003 a fost responsabil sau direct implicat in aspecte esentiale ale reformei Armatei Romaniei, cu deosebire in relatia cu NATO, si a lucrat nemijlocit in structurile Aliantei ca sef de sectie invatamant si instructie. A publicat carti si articole pe subiecte din domeniu, oferind expertiza internationala. Este cavaler al Ordinului National "Pentru merit", ca recunoastere a contributiei sale la integrarea Romaniei in NATO.
Citiți in întregime articolul AICI!