19 sept. 2013

Ploaie de goluri

In prima seara a Ligii Campionilor, in cele 8 partide s-au   marcat 30 de goluri. Scorul serii, 6-1,  a fost stabilit de  Real Madrid impotriva  Galatasaray. 
In cea de-a doua seara  a Ligii Campionilor s-au   marcat 23 de goluri.  
De la echipa germana Shalke 04,  Steaua a primit trei goluri. In aceeasi grupa, echipa londoneza Chelsea a incasat, pe teren propriu,   doua goluri de la echipa elevetiana Basel si nu a reusit sa marcheze  decat un gol. Cluburile echipelor  castigatoare   primiesc in cont cate un milion de euro. La acest nivel se joaca pe bani multi. Pe jucatorii Stelei nu i-a motivat suficient suma uriasa pusa la bataie dar nici vorbele marete rostite de  antrenorul Reghecampf,  la conferinta de presa din ajun. Am venit sa batem, vrem sa castigam grupa! Dupa prima confruntare pierduta la un scor de neprezentare putem spune ca uneori socoteala de acasa nu se potriveste cu aceea din targ. Mai usor cu pianul pe scari! Pentru Steaua si locul 3 in  grupa va fi un obiectiv greu de atins.   

Iata rezultateler partidelor desfasurate in primul tur al grupelor  Europa Champions League, din 17 si 18 sept. 2013:
Grupa A  Real Sociedad - Shakhtar (0-2) Man. United - Leverkusen (4-2);
grupa B   Kobenhavn - Juventus (1-1) Galatasaray- Real Madrid (1-6);
Grupa C  Olympiacos - PSG (1-4)  Benfica - Anderlecht (2-0);
Grupa D   Plzen - Man. City (0-3)   Bayern - CSKA Moscova (0-3);

Grupa E   Chelsea - Basel (1-2)  Shalke 04 - Steaua  (3-0);
Grupa F   Napoli - Dortmund (2-1)  Marseille - Arsenal (1-2); 
Grupa G   Atletico - Zenit (3-1)   Austria Viena - Porto (0-1);
Grupa H  Barcelona - Ajax (4-0) Milan - Celtic (2-0).
P.S.
Aseara, pe imasul  din  Tarlungeni, o comuna din judetul Brasov, Rapidul a batut echipa locala Unirea Tarlungeni cu scorul de 1-0, intr-un un meci contand pentru etapa  a treia a Ligii a doua! Unde era Rapidul in primava anului 2006 si unde a ajuns in toamna anului 2013!
Pe cat de greu ii va fi Stelei sa se califice pe locul trei in grupa E a Ligii Campionilor, pe atat de greu ii va fi Rapidului sa revina in Liga intai! 

6 sept. 2013

In turneul de tenis de la Brasov, Patrick Ciorcila l-a invins pe Adrian Ungur



Am vazut meciul dintre cei doi romani, tanarul Patrick Ciorcila si "veteranul" Adrian Ungur. In setul doi Patrick s-a impus in fata mai experimentatului, dar fara valoare mare in lumea tenisului, Adrian Ungur. 
Patrick are un seviciu puternic, si un retur fulgerator. Astazi il vaintalni pe austriacul G. Melzer. Acesta este mult mai in varsta decat Patrick insa cu  palmares mai bun comparativ cu al lui Adrian Ungur. In 1999, Melzer  a castigat Wimbledonul la categoria juniori.  Cu tineretea si ambitia sa Adrian Ciorcila poate sa-l bata pe austriac si astfel va juca semifinala Challenger Brasov.

Actualizare
Romanul Patrick Ciorcila nu a reusit sa-l invinga pe austriacul  G. Melzer! Acesta a castigat cu 6-4, 6-4.
Oricum  vom mai auzi de clujeanul Patrick Ciorcila.











G. Melzer s-a calificat in finala, invingandu-ul pe neamtul Reister. Il va intalni in finala pe conationalul sau Haider-Maurer. Acesta l-a eliminat pe sarbul Lajovic.
Asadar, o finala austriaca, Haider-Maurer vs. G. Melzer!
Marele castigator al turneului  Brasov BRD Challenger 2013 este Haider-Maurer!  


                                                          Foto: facebook/BrasovChallenger