29 apr. 2013

Săptămâna Patimilor

În Săptămâna Mare vom păşi alături de Hristos pe drumul laudelor deşarte, trădării, batjocoririi, umilirii, schingiuirii, crucificării, morţii şi Învierii, vom fi alături de Hristos la intrarea în cetatea Ierusalimului călare pe mânzul asinei, îl vom pregăti de Nuntă - Nunta noastră cu El, pe Mire să-l iubim -, vom fi alături de  femeia păcătoasă care  va spala cu lacrimi şi  va unge cu mir picioarele Mântuitorului - "Tare s-a mai bucurat Domnul de iubirea ei!" -,  vom fi iarăşi alături de Hristos şi de cei doisprezece ucenici invitaţi la Cina cea de taină - înainte de Cină, sfânta spălare a picioarelor de către Iisus-, la predarea înfricoşătoarelor Taine şi la  sărutul lui Iuda, vânzarea Domnului - "Cinei celei de taină, astăzi Fiul lui Dumnezeu, părtaş mă primeşte; că nu voi spune vrăjmaşilor Tăi Taina Ta, şi nici sărutare îţi voi da ca Iuda"-, vom fi alături de Hristos la înfricoşătoare lui Patimi din Vinerea Mare, Vinerea Neagră - pe drumul Crucii spre Golgota,  îi vom uşura suferinţele,îl vom plânge, îl vom îngropa: "Mergi la Cer şi te  aşează lângă Tatăl Creator, Tu ce laşi în lume pace, Iisuse Salvator"-, crezând în minunea Învierii ca pe o sărbătoare a Luminii - "Veniţi de primiţi lumină! Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte  călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le!".
În Duminica Sfintelor Paşti ne vom bucura, spunând  "Hristos a Înviat!" înainte de a ciocni un ou roşu, de a bea un pahar cu vin. Vom mânca din cele mai alese bucate, de ele se va bucura şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos!

Foto: printings.ro

16 apr. 2013

Vrăjitorul Naiului

Am auzit că la noi, aici în oraşul de sub Tâmpa, duminică 21 aprilie,  va fi un mare recital de orgă şi nai; va fi găzduit de biserica Romano-Catolică Sf. Petru şi Pavel, aflată pe strada Mureşenilor la numărul 21; Christian Micşunescu va cânt ala orgă, şi sărbătoritul,  maestrul Gheorghe Zamfir, ne va încânta cu naiul; este prima zi a Festivalului Naiului ce se va desfăşura în mai multe localităţi din ţară, în onoarea maestrului Ghoerghe Zamfir, ajuns  la 55 de ani de carieră artistică sub împărăţia naiului. Mai multe găsiţi aici!