26 ian. 2013

Programul de coeziune

Ce integrare? Ce coeziune? Nu-i înţeleg pe oficialii francezi. Aduni  un 5 mii de euroi,  şi nu-i de ici de colea, başca valize burduşite cu ţoale, numai tu ştii ce înseamnă să înduri frigul, foamea şi ocara pe strazile ce te duc si te aduc din Cîmpiile Elizee şi deodată cînd  e gata gata să devii şi tu cetaţean cu venituri, te trezeşti în coloană spre Lyon sau dacă eşti băftos, spre Charles de Gaulle,  cu bilet gratuit şi o mită oficială de 500 euroi în buzunar ...  De aici şi pînă acasă, în săracia ta, mai trebuie: să înduri şi stresul orelor de zbor,  să dai înapoi ceasul cu o ora...  E mic, e mare deranjul?...  Ar trebui mărit  fondul de coeziune...   Link

19 ian. 2013

Nemuritori

Dem Rădulescu intrat în pielea unui fost tovarăş prim-secretar  şi Jan Constantin în hainele unui veritabil lăutar cu numele de alint, Alifie...





15 ian. 2013

Revedere

La vedere, pe youtube, E.S. Martin Haris, ambasadorul Marii Britanii, ne oferă un cadou de Ziua poetului Mihai Eminescu, recitând în  româneşte poezia Revedere!

 

 Happy Birthday, Mihai Eminescu!

7 ian. 2013

La poarta Raiului


Păstorul îşi mână oile... spre o lumea a lor... un loc cu verdeaţă! Crede şi nu cerceta! Dacă nu ai un berbec care să le ademenească, drumul oiţelor este o povară.

Suntem la inceputul celui de-al treilea mileniu, la inceputul unui nou drum la capătul căruia poate că lumea va fi o turmă si-un păstor!

 La multi ani oameni buni! Adresez urarea în mod deosebit celor care poartă numele de botez numele Sfântului Ioan Botezătorul!