27 mar. 2012

Pământ al jertfei

Basarabia, ca un copil lovit de soartă, nu a mai revenit acasă, la muma ei, care între timp avea să se numească România, decât pentru scurte intervale de timp: 1918-1940, 1941- 1944, după ce în 1812 a fost vândută Ţarului de către Sultan , ca şi cum acesta s-ar fi lipsit de o cadână din haremul lui prea îndestulat.

27 Martie 1918, o zi şi un an în care românii au fost mai uniţi ca niciodată în cuget şi simţiri.

"Republica – Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele sale dintre Prut şi Nistru, Dunăre şi Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani, din timpul vechei Moldove, în puterea dreptului istoric şi a dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-şi hotărască soarta lor, de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama sa România”. (Textul Declaraţiei Sfatului Ţării, 27 martie 1918; sursa: Arhiva Societăţii Române de Radiodifuziune, ds. 8/1937)


Sursa Foto: Arhiva SRR

25 mar. 2012

16 mar. 2012

Ei cu artiştii, noi cu gazonul

După tragerea la sorţi de astăzi, aşa arată tabloul meciurilor din faza  sferturilor de finală ale competiţiei   UEFA Europa League ( fost şi mâna lui Miodrag Belodedici, ambasadorul Finalei de la Bucureşti):

Atletico (ESP) - Hannover (GER)
AZ Alkmar (NED) - Valencia (ESP)

Sporting (POR)  - Metalist (UKR)
Schalke 04 (GER)  -  Athletic Bilbao(ESP)

Turul pe 29 martie, returul pe 5 aprilie.
Prima finalistă va fi una dintre acestea: Atletico, Hannover, AZ sau Valencia, iar a doua finalistă va fi una dintre acestea: Sporting, Metalist, Schalke, Athletic.

Finala  Europa League se va juca în ziua de 9 mai 2012  pe Arena Naţională din Bucureşti (culorile din tabel vorbesc de la sine).

Nu am altceva de făcut decât să dau în bobi, să văd care dintre echipele de  mai sus vor juca finala.

Atletico v. Athletic - vin spaniolii la Bucureşti!
Hannover v. Shalke - nemţii vin la Bucureşti să se bată  între ei!
AZ Alkmar v. Metalist - adică o finală neaşteptată!

Va fi o coproducţie fotbalistică româno- spaniolă -germană - olandeză - portugheză - ucrainiană... Ei cu artiştii,noi cu caii, ei cu fotbaliştii, noi cu gazonul!

UPDATE 1
12.04.2012
Extraordinar!, incredibil!, dar adevărat!, ibericii şi numai ei s-au calificat în semi-finalele Europa League!

Atlético meet Valencia, Sporting play Athletic!


Meciurile din semi-finale vor avea loc în zilele de 19 şi  26 aprilie.

Atletico (ESP)  - Valencia (ESP)
Sporting (POR)  -  Athletic Bilbao(ESP)

UPDATE 2
27.04.2012

Spoanioli all inclusive!

Club Atletico de Madrid  şi  Athletic Club Bilbao s-au calificat în Finala UEFA Europa League!

Disputa pentru câştigarea trofeului va avea loc în ziua de 9 Mai pe Arena Naţională din Bucureşti!
Hola Bucarest!

UPDATE 3
09.05.2012
Atletico Madrid v. Atletic Bilbao  3-0 !
Treizeci de mii  de spanioli au invadat  Bucureştiul! S-a băut multă bere, şi înainte şi după... O sticlă de bere s- a dat pe 2 euro.   Arena Naţională, o bijuterie de stadion, găzda Finalei. Jocul dintre echipele cluburilor spaniole a fost la înălţimea evenimentului european.  Cu două goluri ale  columbianului Falcao şi încă unul al  brazilianului Diego, Atletico Madrid a luat trofeul. Madrilenii exultă de fericire,  bascii  plâng de supărare că nu au marcat nici măcar un gol!... Cortina a căzut!

8 mar. 2012

Papiluc

"...Cred că este o datorie a mea şi a dumneavoastră să gândim şi să găsim soluţii pentru ca undeva în jurul datei de întâi iunie să reîntregim salariile bugetarilor..."

 Aşa a cuvântat, de la tribună, tatul (tatăl, tăticul, tătucul, tăiculuţul, tătulucul, tătuţul, tătuşorul, papilucul) nostru, mult ne-iubitul ( ne-mărinimosul, ne-generosul, ne-darnicul, ne-bunul) nostru conducător!

 - Măi tătucu, măi! ... măi papilucă, măi!, îs năucit ( ameţit, buimăcit, zăpăcit, uluit, perplex, dezorientat) şi ofuscat ( jignit, supărat, ofensat)!

 Un clik  aici şi... comedia îi gata!