29 oct. 2007

Nu va câştiga nimeni!

imediat se fac trei ani de când preşedintele Traian Băsescu luptă să se impună cu orice preţ faţă de şeful executivului Calin Popescu Tăriceanu;deocamdată nu a câştigat niciunul dintre cei doi, deşi fiecare în parte este convins că are intenţii nobile de a vrea binele naţiei ;care o fi binele ăla că eu nu-l văd;ultimul exemplu care vine să mă susţină este agăţarea de euroalegeri a referendumului pentru votul uninominal;oare nu s-a găsit nici un înţelept pe la Curte să-i spună că simultanele din noiembrie vin să ameţească pe cel care după ce iese din cabina pentru euroalegeri, trebuie să intre in aia cu referendumul ? intratul şi ieşitul ar fi cum ar fi, dar se mai întreabă cineva de calitatea votului? dar până atunci să urmărim cum se va finaliza legea uninominalului introdusă de executiv în parlament prin asumarea răspunderii;ce credeţi că va face preşedintele nostru ? Băsescu spune că "din punct de vedere procedural, voi aplica Constituţia astfel încât legea să nu fie promulgată înainte ca poporul să se pronunţe cu ocazia referendumului. Deci, procedural, este perfect posibil să nu promulg legea înainte de 25 noiembrie"; eu nu văd în aceste demersuri decât o continuare a luptei dintre Băsescu şi al lui popor pe de o parte şi parlamentarii- aleşii aceluiaşi popor pe de cealată parte, fiecare crezând că va câştiga ;nu va câştiga nimeni!

28 oct. 2007

sculptor de cuvinte

sculptează poetul cuvântul,
pe om
îl învie,
îl înalţă,
îl purifică
cuvântul poetului.
e har divin în omul căzut
cuvântul poetului.
e taina mirungerii omului ,
din păcat îl scoate
cuvântul poetului .

26 oct. 2007

Sub cupola "circului"

Traian Băsescu a câştigat jucând pe terenul PSD.Mircea Geoană la iniţiativa lui Vanghelie sau invers, au invitat la ROMEXPO cu câteva ore înainte de banchetul PSD de lansare la "apă" a candidaţilor la europene, pe preşedintele tuturor românilor Traian Băsescu.Mircea Geoană a pierdut încă un meci cu Traian Băsescu ,fiind sigur că acesta nu va da curs invitaţiei.Mircea Geoană trebuia să aştepte până spre finele întâlnirii pentru ai reproşa preşedintelui că onorează numai pe PD-işti cu prezenţa sa.Dar nici de această dată Geoană nu l-a intuit pe Băsescu.Tocmai când se lansase într-un atac vehement "i-am trimis azi o invitaţie să fie alături de noi şi nu a onorat-o" intră in scenă invitatul .Geoană a trebuit să facă un balet verbal pentru a reveni în apărare.Credea Geoană că Băsescu putea să le spună psd-iştilor alceva decât: "şi dvs. trebuie sa fiţi reformaţi de către electorat","după uninominal peste trei legislaturi veţi redeveni cel mai mare partid" şi in final o directă spre Iliescu "în 1990, aici se mulţumea minerilor, iar astăzi tot aici vorbim de alegeri europarlamentare şi vot uninominal"?
Şi a mai câstigat încă o dată Băsescu fiindcă nu poate nimeni să-i mai spună că este numai de partea PD.Urmează meciul cu PNL? Nu cred, dacă pnl-istii au urmărit cu atenţie discursul de aseară de sub cupola cir... ROMEXPO .

24 oct. 2007

parlamentar doctor, bişniţar doctor

Dacă un doctor în ştiinţe poate să ajungă parlamentar, de ce nu şi un parlamentar nu ar ajunge şi el doctor în ştiinţe până la finele mandatului! Cu doctoratul obţinut datorită poziţiei  sociale or politice  este o boala veche la români. Cum a ajuns tovarăşa de la caninetul nr. 2 academician doctor inginer de reputaţie internaţională   e o poveste de tristă amintire. Înainte, cu mult înainte de epoca de aur aveam până în o sută de doctori în ştiinţă cu teze de referinţă pentru cei care veneau din urmă să aprofundeze domeniul ştiinţific respectiv. Dupa revolutiunea din decembrie '89 am sperat că ne vom vindeca, ca am fost vaccinati cu tulpina din virusul E.C. Da de unde! Avem o inflaţie de doctori. Boala aceasta ca orice altă boală nu se vindecă ci se lungeşte. Lungeşte Doamne boala până s-o coace poama. Şi să vezi, poame!  Nicolae Mischie a ajuns doctor în Drept, cu teza: Deontologia funcţionarului public, fiind în acelaşi timp anchetat şi cercetat pentru abuz în serviciu. Cine doreşte să afle mai multe despre economia subterană poate studia nu dosarul penal al lui Dinel Staicu ci teza cu care acesta s-a înnobilat cu titlul de doctor: Economia subterană în perioada de tranziţie la economia de piaţă în România..Ca să evazionezi fiscal statul trebuie mai întâi sa fii doctor în drept ,dacă nu credeţi studiaţi teza lui Genică Boerică, fost aprozarist.
Să mai credem în doctori? Da , dar nu în cei care obţin titlul de doctor în timp ce sunt  la putere cu partidul-mamă or în timpul dintre două procese penale.

22 oct. 2007

Emil BOC

Pentru că de aproape 3 ani de zile n-a reuşit s-ă rupă cordonul ombilical care-l leagă de fostul preşedinte al PD ,actualul preşedinte al Romaniei d-l Traian Băsescu!
Din această cauză T.Băsescu nu poate să-i ajute pe ceilalţi "copii" ai democraţiei dâmboviţene:PL,PSD,PRM,PC,UDMR .Pe copiii care învaţă la fără frecvenţă:PNTCD,PNG,PIN cine D-zeu îi mai ajută? Am auzit că s-a născut un nou "copil" PLD, ghiciţi cine a fost naşul...!?Trăiane, cine a spus "lăsaţi copiii să vină la mine"?

Marko Bela

Pentru sloganul campaniei electorale a UDMR pentru Parlamentul European, enunţat sâmbătă seara, la Târgu Mureş :

„În 1526, strămoşii noştri au pierdut şi, pentru un secol şi jumătate, ţara nu a mai fost a noastră. Ultima dată, această patrie s-a pierdut în 1918, iar datoria noastră este să redobândim acel pământ pierdut. Să redobândim tot ce am pierdut: casele, pădurile, pământurile, steagul”.


D-le Marko Bela în calitate de şef al UDMR aflat la guvernare şi ca cetaţean român ce sunteţi , puneţi-vă abilităţile diplomatice pe care va lăudaţi că le aveţi si aduceţi în ţară arhivele ardelene luate de unguri cu forţa în 1867!

20 oct. 2007

Arhivele ardelene

In 1867 o data cu instaurarea dualismului austro-ungar si anexarea Ardealului la Ungaria cele mai importante arhive publice au fost duse la Budapesta:
  • fondurile ardelene (incepand cu sec.al XIII-lea);
  • arhivele locurilor de adeverire(notariatele publice);
  • arhiva guvernului ardelean (perioada austriaca 1690-1872);
  • arhiva comisariatului provincial;
  • arhiva contabilitatii ardelene;
si nu numai.
Sunt arhive istorice care identifica istoria romanilor de pe plaiurile transilvanene,o dramatica istorie a lacrimilor cum spunea Goga:sutele de ani de iobagie crunta,ordinele ce privesc martirajul lui Gheorghe Doja, Horia ,Closca si Crisan ,plangerile romanilor la imparat,rapoartele care atesta uciderea a 40000 de romani in 1848-1849 de catre tribunalele lui Kossuth,darile anuale insuportabile ale iobagimii si bisericii ortodoxe ,actele care vorbesc despre marile cantitati de aur extrase din Apuseni...
De ce nu le-am luat in 1919 cand generalul Traian Mosoiu a ocupat Budapesta?
De ce nu dupa semnarea Tratatului de la Trianon?
De ce nu dupa 1945 stiind ca in 1944 ungurii in retragere au luat printre altele arhiva muzeului ardelean pastrata la biblioteca universitara din Cluj -Napoca?
De ce nu dupa 1990?
De ce nu le cerem astazi?
Poate aflam unele raspunsuri de la ministrii de externe ai Romaniei in viata ca de la cei care nu mai sunt ," fie iertati".

18 oct. 2007

Răzbunarea lui Piţurcă

Romania s-a calificat la EURO 2008!

Dupa meciul castigat cu Olanda 1-0, sambata la Constanta, si cel cu Luxembourg castigat cu 2-0 aseara, echipa nationala va participa anul viitor la Euro 2008, desi mai sunt doua meciuri de jucat, cu bulgarii, la Sofia, si acasa cu albanezii.

Trebuie sa ne bucuram de mai multe ori :

o data pentru isprava lui Piturca care a dovedit a doua oara ca are chemare pentru meseria de antrenor (sa ne amintim era nov. 1999, eram calificati pentru Euro 2000 cu Piturca antrenor, care nu s-a bucurat mult fiindca a fost nevoit sa plece fiind "lucrat" de Hagi, spun gurele rele, si Micea Sandu "longevivul" presedinte al FRF i-a acceptat demisia);

apoi trebuie sa ne bucuram ca nu au reusit sa ne depaseasca vecinii bulgari, si cat de mult si-au dorit acestia sa nu mergem si noi, antrenorul Stoicicov si cei din presa jignindu-ne in fel si chip, noi am spus ca era bine sa se califice si ei, de ce sa nu ne bucuram daca si presa din Luxembourg indemna la lupta impotriva "capcaunilor din Carpati"

in fine sa ne bucuram fiindca destul ne-am intristat (in anii 2002, 2004, 2006 cand priveam nemotivati pe sticla).

15 oct. 2007

Un reporter TVR

si intrebarea lui "inteligenta"...
Romania - Olanda 1-0 ,gol marcat de fundasul stelist Goian.Nu mi-am propus sa descriu faza din care s-a marcat doar cum s-a vazut aceasta in intrebarea pe care "talentatul" reporter i-a adresat-o lui Goian si antrenorului Piturca dupa meci,"nu-i asa ca a fost un pic de off-side?" .Este prima data cand invingem Olanda si nu stim sa ne bucuram, sau mai bine zis stim sa ne bucuram dar vine urmasul nedemn al lui Cristian Topescu si ne strica sarbatoarea.Cat si cum s-a pregatit sa-i intervieveze pe cei care au alergat pe vant si ploaie "nu-i asa ca a fost un pic de off-side?".Imi amintesc de Excelenta sa Cristian Topescu cand intrebat fiind cum de reuseste in timpul comentarii unei partide de fotbal (si nu numai) sa adauge multe informatii si date despre jucatori , antrenori fie ei romani sau straini,a raspuns ca isi face de acasa fituici, de fapt multe ore de munca pasiune si talent .

7 oct. 2007

Preşedinte şi premier, şef de club şi antrenor

Dl. Călin Popescu Tăriceanu, atentioneaza natia ca nu avem un model bun in actualul presedinte,  Traian Basescu:
"Modelul nostru nu trebuie să fie preşedintele de club bogat care vrea să fie şi antrenor în acelaşi timp, şi care este copiat de preşedintele ţării, care vrea să fie şi prim-ministru".
Dl. Tăriceanu l-a mai atacat pe preşedintele Traian Băsescu spunând că în politică nu există decât parteneri şi adversari, însă pentru şeful statului există numai duşmani, aceştia fiind toţi aceia  care nu sunt cu el.

4 oct. 2007

Niciodată nu-i prea târziu

Eu cu cine votez?

In vara lui 2004 Ion Iliescu l-a apostrofat pe Mircea Geoana : "...e un prostanac".

Dupa 3 ani 2 luni si cateva zile(s-a intamplat intr-o emisiune radio) M.Geoana a reusit sa-i raspunda tatucului :

"...sa-i fie rusine d-lui Iliescu".

Cu prilejul votarii motiunii de cenzura a guvernului Tariceanu(care a picat-motiunea nu guvernul), dupa opinia discipolului, tatucul a uitat de la mana pana la gura regula cu doua bile de culori diferite "bila alba in urna alba, bila neagra in urna neagra" .