23 aug. 2007

Le-a zis-o!

   

Preşedintele Traian Băsescu sugerează că scandalul vizelor de la Chişinău, în centrul căruia se află un diplomat român, a fost o înscenare şi promite că Bucureştiul va avea o reacţie dură la „agresiunea” autorităţilor moldovene. Prezent, marţi seară, la Şcoala de vară „Comunităţi româneşti şi identitate europeană”, a fost întrebat de o tânără din Republica Moldova despre scandalul diplomatic cu autorităţile de la Chişinău. Traian Băsescu a spus mai întâi că vizele pentru moldoveni nu se acordă la consulatul de la Chişinău, ci de la Bucureşti, astfel încât funcţionarul nu putea înlesni obţinerea nici unei vize. „Ştim povestea invitării funcţionarului din ambasadă într-un restaurant de o doamnă de la o agenţie de turism, pe care a luat-o apoi poliţia moldoveană. Ştim că soţul doamnei a făcut apel la funcţionar.
 Tot trucul a fost legat de nevoia ca funcţionarul român să fie filmat cu un plic care nu se ştie dacă îl dă sau îl primeşte. Ar fi bine să se renunţe la provocări, pentru că noi ştim că fraudele se fac la firmele de turism”. Pe un ton enervat, Băsescu a adăugat că statul român va răspunde „extrem de dur” în cazul acestui „truc”. „Este ultima agresiune la adresa României orchestrată şi vom răspunde extrem de dur de data asta! S-a mers prea departe!”, a spus preşedintele, menţionând că mai mulţi moldoveni lucrează în Consulatul de la Chişinău. „În ianuarie am mers la Chişinău, nemulţumit de cum se dau vizele. Sunt lucruri complicate acolo...”.


Nu am fost acolo, dar cred că aşa a zis .Dacă aş folosi un alt limbaj ar suna aşa:"maaamăă wau ce le-a zis-o , marfă, beton gagiu' mânca-ţi-aş'".
Moldoveni de dincolo , staţi bre linistiţi, Băsescu trebuie să mai primească nişte epruvete de vin , că "tare bun vin aveţi şi rar il dăde-ţi.. hăă hăăă hăăăă..."

20 aug. 2007

G mare de mână, g mic de mână

Gigi poate fi si antrenor! "care e problema?"


Gigi s-a deplasat cu echipa la Cluj pentru a-i imbarbata pe jucatori in lupta impotriva CFR-ului.A fost greu in teren ,au ramas in zece dupa eliminarea lui Goian care l-a scapat pe inaintasul CFR-ului dupa ce Rada l-a scapat si el .
Aici trebuia sa fie finul lui Gigi ,Radoi.Cica Gigi i-ar fi spus nasului adica lui Gica sa-l foloseasca pe Radoi la marcaj.
Desi in final scorul a fost alb (CFR a ratat 11 m) comportarea patronului Gigi de dupa meci referitor la antrenorul pe care el il plateste cu 400000 euro pe an , lasa mult de dorit.
Am trait sa vad cum este condusa Steaua si ce fotbal practica .
Unde esti tu Steaua de altadata?

18 aug. 2007

Suficienţă?

"Doresc să fiu prim-ministru !"

Geoană a spus că vrea să fie prim-ministru pentru că liderul unui partid trebuie să se înscrie pentru o astfel de funcţie. „Actualul guvern şi-a atins limitele competenţei, este limitat în competenţă şi forţă politică.
Doresc să fiu prim-ministru pe motiv că funcţia de prim-ministru este una la care liderul unui partid trebuie să se înscrie. Varianta alegerilor anticipate este de luat în seamă, dar nu mi se pare firesc ca anticipatele să aibă loc fără introducerea votului uninominal, care nu ar fi posibil în acest caz decât în varianta alegerilor la termen, fiind nevoie de şase luni pentru pregătirea tehnică a introducerii votului uninominal”, a declarat liderul PSD.

Manevre clinice

Existenţa Spitalului Cli­nic de Urgenţă Militar Cen­­tral Bucureşti (SMC) se apropie, încet, încet, de sfârşit. Reducerea ac­tivităţii unităţii sanitare, în urma epurărilor masive din 2005, când elita medicinei militare a fost pusă pe liber, nu a fost deloc întâmplătoare. Mai mulţi ofiţeri superiori din MAp au acuzat că aceste manevre, în spatele cărora s-a aflat comandantul SMC, generalul de brigadă Ioan Sârbu, pregătesc terenul pentru închiderea spitalului.
Încă de anul trecut, mai-marii MAp au stabilit deja locaţia noului spital, în Calea Plevnei, pe locul unei săli de sport a Clubului Steaua, care a fost distrusă de un incendiu.

Un panou turistic !?

Societatea de Drumuri Naţionale va înlătura în cursul zilei de astăzi panoul 'Ţinutul Secuiesc', amplasat de autorităţile locale în urmă cu două zile la graniţa judeţelor Covasna şi Braşov.

Conducerea Drumurilor Naţionale a explicat că panoul pe care a fost lipit afişul cu Ţinutul Secuiesc nu respectă poziţia kilometrică şi distanţa de 7 metri de la marginea drumului, fiind cu aproape 2 metri mai aproape de acesta.

Şi Prefectura Covasna şi-a exprimat opinia că panoul încalcă prevederile Ordonanţei de Guvern 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare. La sesizarea Forumului Civic al Românilor din Covasna şi Harghita şi a PD, Prefectura Covasna a trimis o somaţie Consiliului Judeţean prin care îi aduce la cunoştinţă că amplasarea unui astfel de afiş reprezintă o contravenţie, deoarece intră sub incidenţa Ordonanţei menţionate.

Ordonanţa în cauză sancţionează "orice comportament manifestat public având caracter de propagandă naţionalist şovină şi instigă la ură rasială ori naţională", precum şi acel comportament ce are ca scop ori vizează "atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare ori ofensatoare îndreptate împotriva unei persoane, grup de persoane ori comunităţi".

Pe aceste considerente, Prefectura Covasna a somat Consiliul Judeţean să înlăture panoul, menţionând că în caz contrar va fi nevoită să sesizeze Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi să ceară anularea autorizaţiei de construcţie.

Panoul are aproape zece metri pătraţi şi ilustrează o poartă secuiască sculptată în lemn, doi tineri îmbrăcaţi în costume populare maghiare şi denumirea "Ţinutul Secuiesc", în limbile maghiară, română şi engleză.

4 aug. 2007

Il LUCE

STEAUA SI DINAMO VOR FI IN LIGA!


Unul dintre cei mai valorosi antrenori romani continua sa laude Liga lui Mitica. Il Luce este foarte optimist in privinta sanselor echipelor romanesti in preliminariile Champions League. Daca Steaua este ca si calificata, urmand a intalni cel mai probabil pe bielorusii de la BATE Borisov, surprinde optimismul in privinta sanselor lui Dinamo de a-i elimina pe italienii de la Lazio. Luce a declarat pentru Evenimentul zilei ca vom avea doua echipe in Liga si ca Lazio nu va fi o sperietoare pentru echipa lui Rednic.



" Vom avea doua echipe in grupele Ligii. Fotbalul romanesc a crescut foarte mult, iar viitorii adversari sunt accesibili. Bine ca n-a cazut cu Liverpool! Cunosc bine fotbalul din Italia si le spun dinamovistilor ca Lazio nu este o sperietoare. Fiecare formatie are 50 la suta sanse de calificare. Clubul italian respira datorita antrenorului Delio Rossi", a declarat Lucescu pentru sursa citata.